GenereltInspirationMotionSundhed

5 måder at være aktiv i ferien

Cykeltur på Samsø
Cykeltur på Samsø

Det er sommer og for de fleste vedkommende betyder det ferie, og måske lidt mere sukker og fedt end normalt. Alle disse goder skal der være plads til, men desværre kan det godt vise sig både på vægten og på figuren når ferien er ovre. Her er 5 råd til hvordan du kan holde en lidt sundere livsstil når du er på ferie, der ikke udelukker snoller og hygge.

Transporter dig smart

Gå en masse ture! Hele familien kan være med, og i stedet for at tage bilen eller bussen, så gå. Gang sætter fut i forbrændingen og det er med til at få dig i bevægelse. Hvis distancerne er for lange kan en cykeltur også være et rigtig godt alternativ. Der er mange sjove måder man kan være aktiv på, jeg har selv cyklet på Samsø i min ferie, og det var en rigtig hyggelig dag!

Go high

Der findes nogle klatreparker i hele landet, nogle hedder gorilla park, andre go high. I disse parker er det mugligt at klatre som en abe hele dagen, og i kan tro at det er hårdere end det ser ud! Det er både for børn og for voksne, så tag da lige en dag i trætoppene.

Svøm en masse

Vand kan næsten altid opspores på en ferie om det så er i Danmark eller i udlandet. Når du alligevel ligger ved poolen eller ved stranden så snup da lige nogle baner i vandet. Svømning er rigtig god motion, og hvis man har nogle skavanker er det tit også en af de mere skånende motionsformer.  

Gå som sightseeing

Når jeg er på storbysferie er den eneste rigtige måde for mig at se byen, at gå rundt. Man kan snildt få gået 25km. på en dag hvis der er tilstrækkeligt at se, og så er det jo et plus på motionskontoen og måske endda solkontoen 😉 

Leg!

Hvis man har børn har man den perfekte mulighed for at bringe sit indre legebarn frem, og tit betyder det at være aktiv! Løb rundt i legeland eller badeland, leg fangeleg og klatre rundt. Det er gode måder at få motion og kvalitetstid med familien.

Annonce

Relateret emner

Cathrine Kaaber
Mit navn er Cathrine Kaaber Sørensen og jeg er 18 år gammel. Til daglig studerer jeg på stx i 3g, og det betyder at jeg tit har travlt med skole og lektier, og derfor godt kender til en travl hverdag. Når jeg ikke sidder med hovedet i bøgerne eller er til undervisning, går jeg meget op i mad, sport og sundhed. Jeg dyrker selv motions svømning, zumba og styrketræning. Ligesom alle andre har jeg mine udfordringer, og lige nu kæmper jeg med anoreksi og leddegigt. Følg med hvis du vil se min skæve verden, og læse lidt om mine tips og tricks til en hverdag med mad- og træningsglæde!

1 kommentar

  • Rigtig gode råd. Jeg er helt enige i dem alle 🙂

    Har selv været i havet herhjemme i Danmark flere gange i løbet af vores ellers korte sommer indtil videre.

    Håber du havde en god tur til Samsø. Jeg har også selv været på Samsø engang og min morfar er oprindeligt derfra. Fantastisk hyggelig lille Ø! 🙂

Skriv et svar