OpskrifterSundhedVegetar

Appelsin og peanutbutter cookies

Sunde Peanutbutter Cookies

Disse cookies er en af mine nye favoritsnacks – jeg har svært ved at få nok, når først jeg er begyndt, så gode er de. De er bløde indeni og med en let crispy overflade, de smager sødt af banan og dadler, syrligt af appelsin, og let saltet af peanutbutter. Og endelig er de sunde. Ikke slankende, da de er rige på fedt fra nødder og peanutbutter, men sunde er de. Og vigtigst: De er virkelig nemme, hurtige og lette at gå til.

Når først jeg bliver ramt af trangen til en snack, så rækker min tålmodighed sjældent til de helt lange køkkensessioner ☺ Så må det gerne gå lidt tjept. Og hvis jeg tilmed kan bruge ingredienser, jeg oftest allerede har i skabene, så sparer jeg også turen ned i Rema. Dejligt!

appelsin-cookies

Opskrift på Peanutbutter Cookies med Appelsin

Ca. 10 stk.
• 1,5 banan
• 1,5 dl grovvalsede havregryn
• 6 udstenede dadler
• 2 spsk. peanutbutter (jeg brugte en smooth-version, men en crunchy kan lige såvel bruges)
• En håndfuld mandler og hasselnødder
• ½ appelsin

Mos bananerne med en gaffel, til massen er tilnærmelsesvis fri for klumper.

Skær dadlerne i små stykker.

Hak nødderne groft. Bland dem i en skål med banan, havregryn, dadler og peanutbutter.

Kom saften af den halve appelsin i blandingen og rør godt rundt, til du får en klæbrig, men let sammenhængende konsistens.

Til hver cookie bruger du ca. 1 spsk. af dejen, som du former til en flad cookie på en bageplade med bagepapir.

Bag i ca. 20 minutter på 175 grader, til de får en gylden overflade. Giv dem 15-20 minutter til at køle af og sætte sig, inden du snupper en (eller fem ☺)

Jeg håber du kan lide disse sunde Peanutbutter Cookies.

God fornøjelse og velbekomme!

Find flere lækre og sunde opskrifter her

Annonce

Relateret emner

Alexandra
ForfatterAlexandra
Velkommen til! Jeg er en 25-årig morgenmadspassionist med hang til yoga og jordbær, styrketræning og konditionstræning, pandekager og alt, hvad der ellers er hverdagsrart. Jeg følger ingen særlige madprincipper, men spiser i stedet det, jeg holder af og har lyst til. Det resulterer i en hel del grønt, ret meget hummus og næsten pinlige mængder grød og variationer over temaet ’morgenmadsskål’. Alt det og mere til vil jeg dele opskrifter på her på siden, ligesom jeg nok indimellem vil skrive lidt om, hvad jeg ellers har på hjerte af stort som småt. Velbekomme.

Skriv et svar