GenereltVelvære

Beskyt dine øjne mod skadeligt blåt lys fra skærme og få en bedre søvn

Beskyt dine øjne mod blåt lys fra skærme

Blåt lys fra skærme kan være en af de helt store syndere til en dårlig søvn og kan resultere i mindre energi og overskud i hverdagen. De fleste mennesker i den moderne verden bruger størstedelen af deres vågne timer foran en skærm. Det inkluderer oftest en computerskærm på arbejdet eller studiet, samt mobiltelefonen og fjernsynet i i fritiden. 

Hvad er eksempelvis det første du gør når du står op om morgenen mens du drikker morgenkaffe? Chancen for, at du kigger på mobiltelefonen, ser morgen TV eller tjekker e-mail er relativ stor.  Men endnu vigtigere, hvad er det sidste du gør inden du går i seng? Her er chancen for du ser TV eller er på mobilen også ret stor og netop dette kan virkelig ødelægge din søvn.

Hvad er blåt lys og hvorfor er det skadeligt?

Blåt lys udsendes fra skærme og kan også komme fra andre kunstige lyskilder som LED.  Det er vigtigt at fastslå, at det ikke er alt blåt lys der er skadeligt, men en bestemt del af blåt lys på spektrummet af lys. På spektrummet af lys findes der ikke-synligt lys og synligt lys. Ikke-synligt lys er eksempelvis UV og IR som ikke kan ses af det blotte øje. Det skadelige blå lys består af UV-Violet lys som ikke er synligt og Blå-Violet lys som er synligt.

Skadeligt blåt lys kan nedsætte melatonin udskillelsen som kan medvirke til en ringere søvnkvalitet og i følge en artikel fra Kræftens Bekæmpelse kan mangel på melatonin svække kroppens immunsystem og evne til at beskytte celler og væv mod bl.a. kræft. I følge Sundhed.dk udskilles melatonin når dagslyset forsvinder og det er med til at regulere din døgnrytme.

Det kan derfor i særdeleshed være skadeligt at blive overeksponeret for blåt lys efter mørkets frembrud, da din hjerne bliver narret til at tro det stadig er dag og dermed hæmmes udskillelsen af melatonin. Det er derfor især vigtigt at begrænse mængden af blåt lys om aftenen og i timerne inden sengetid. Så find en god bog frem, spil et brætspil med familien eller invester i et par blåt lys briller der blokerer fra det skadelige blå lys fra skærme.

Briller der blokerer blåt lys

Blåt lys briller eller Blue light briller som de også hedder kan være løsningen hvis du gerne vil undgå at blive eksponeret for skadeligt blåt lys. Med Blue light briller kan du beskytte dine øjne mod blåt lys fra skærme og dermed opretholde normal dannelse af melatonin der medfører en bedre søvn, samt mere energi og overskud i hverdagen.

Hvis du bruger Blue Light briller om aftenen efter mørkets frembrud og i timerne inden sengetid, bør du opleve en kraftig forbedring af din søvnkvalitet. Brugen af Blue Light briller i løbet af dagen når du sidder foran computeren eller mobiltelefonen kan også medvirke til at undgå trætte øjne, mindske hovedpine og måske endda øge dit fokus og koncentrationsevne.

En investering i et par Blue Light briller kan gøre en stor og mærkbar forskel i dit liv. Hvis du sørger for at være disciplineret omkring at bruge dem så meget som muligt i løbet af dagen når du arbejder foran computeren og hver aften når du ser fjernsyn og sidder med mobiltelefonen. Vores øjne er ikke bygget til at blive eksponeret for 8-10 timers skadeligt blå skærmlys hver evig eneste dag. Så beskyt dine øjne ved at bruge Blue light briller.

Køb Blåt Lys briller her

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar