KurSundhedVelvære

De 10 mest effektive fødevarer til at forbrænde fedt

Sunde fødevarer til vægttab

Hvis man gerne vil tabe sig er det en god idé at være bevidst omkring hvilke fødevarer der er gode at spise for sin fedtforbrænding. Der er en række fødevare der er særligt gode for fedtforbrændingen som du kan bruge i din daglige kost hvis du ønsker at tabe dig og så er det sågar ganske appetitlige fødevare som man kan lave alverdens lækre retter ud af eller med fordel spises som mellemmåltider eller snacks.

Her er de 10 mest effektive fødevarer til fedtforbrænding.

1. ÆG

Æg er utrolig rig på protein og mange kostvejledere og andre eksperter i ernæring og sundhed peger på, at en vigtig kilde til et velykket vægttab er at øge sit indtag af proteiner. Æg indeholder alle de ni essentielle aminosyrer som kroppen har brug for til, at opbygge magert muskelvæv og netop derfor er æg en rigtig god fødevare at spise, hvis man ønsker en større fedtforbrænding. Hvis du vil tabe dig bør du derfor gøre æg til en fast bastanddel af dit morgen måltid og fx lave røræg eller brødkogte æg til morgenmad. Du kan med fordel tilføje en halv avocado til dine æg og derved nyde en ekstra dosis af sunde fedtstoffer.

2. JORDNØDDER

Hvis du troede, at alle nødder er opfedende, så kan du godt tro om igen, for lige præcis jordnødder eller peanuts som vi også kender dem, er faktisk en undtagelse. Jordnødder kan fungere som fedt forbrændende, i det jordnødder indeholder store mængder af sunde fibre, som begrænser indtaget af kalorier, samt øger stofskiftet. Dog skal de som så meget andet, spises med måde, i hvert fald set ud fra et fedtforbrændende perspektiv. Jordnødder er gode som en lille snack mellem hovedmåltiderne eller de kan bruges som drys på fx frugter eller i salater.

3. AVOCADO

Avocado er en fantastisk fedtforbrændende fødevarer. Ja faktisk er det sunde fedt der findes i avocado en tredobbelt fedtforbrænder. Det er primært pga det enkeltumættet fedt som fyldes op cellemembranerne, og dermed stimulerer fedtforbrændende hormoner. Desuden slukker det for kroppens fedt opbevarings hormoner og øger stofskiftet ved at beskytte den energiproducerende del af cellerne fra skader fra frie radikaler. Så hvis du ønsker at tabe dig er det altså en god idé, at bytte dine usunde snacks ud med en halveret avocado drysset med havsalt og tomater. Du kan også med fordel bruge advocado i en sund salat bestående af spinat og grønne bønner, eller lave en avocado smoothie med kokosmælk og kanel.

4. Honning

Honning er et rigtig godt middel mod fedme og det er noget som alligevel hører til i de fleste hjem. Honning giver en lang række sundhedsmæssige fordele, herunder dens effektivitet i at reducere kalorier. Dette er fordi at honning udnytter de ekstra fedtdepoter i kroppen for at få energi til normale funktioner. For at tabe sig effektivt, kan man med fordel tage omkring 10g eller en spiseskefuld honning og komme det i varmt vand tidligt om morgenen. Hvis du gør dette regelmæssigt hjælper det til at reducere fedt i kroppen. Honning er også velegnet til at komme på sin skyr eller til at søde sin grønne te op med. Køb smagsfuldt kvalitets honning her.

5. Fuldkornsprodukter

Fuldkornsprodukter er et bedre og sundere alternativ til alle de forarbejdede fødevarer som vi danskere spiser. Dette er primært fordi, at din krop forbrænder dobbelt så mange kalorier på, at nedbryde hele fødevarer, især de fødevarer som er rige på fibre, såsom havregryn og brune ris. Du kan derfor med fordel erstatte det hvide brød med fuldkornsbrød og fuldkornspasta hvos du gerne vil tabe dig. Køb gode fuldkornsprodukter online her.

6. Vand

Vand er oftest meget undervurderet til at forbrænde fedt. Ikke alene er vand fuldstændig kaloriefrit, men det øger også stofskiftet og forbrændingen, da din krop bruger energi og arbejde på, at matche temperaturen af den indtagne vand, med din krops kernetemperatur. Der er blevet gjort rede for i en undersøgelse, at folk der drikker 8 til 12 glas vand om dagen, har et højere stofskifte end dem, der blot drikker 4 glas eller mindre. Det har også en indirekte effekt at drikke vand i forbindelse med vægttab. Dette skyldes, at hvis man drikker et glas vand før dagens måltider, kan det give en mindre mæthedsfornemmelse der forhindrer dig i at overspisning og dermed indtage unødige ekstra kalorier. Sidst men ikke mindst, så er vand let tilgængeligt og det kommer (næsten) gratis ud af din vandhane.

7. Mørkt chokolade

Hvis du tror, at alt slik er usundt og en last for din krop, så tager du fejl. Mørk chokolade indeholder mange gode ting og er sundt for din krop i de rette mængder. Stress er en af årsagerne til svag metabolisme og det resulterer i ophobning af fedtdepoter i din krop. Visse undersøgelser har vist, at indtaget af ca. 50 gram mørk chokolade reducerer stresshormonet cortisol, som kan være tilstede i din krop pga stoffer som koffein og theobromin. Når du leder efter mørk chokolade skal du altid kigge efter den mørkeste chokolade, som indeholder mindst 70% kakao. Dette anses som en af de hurtigste fedtforbrændings fødevarer der findes. Du kan spise ét stykke mørkt chokolade om dagen til den søde tand eller fx få det sammen med din morgen kaffe. Køb det bedste mørke chokolade online her og spar penge.

8. Bønnespirer

Bønnespirer er gode for din forbrænding og er rige på vitamin A, B, C og E samt mineraler, kalcium, kalium og jern. De har et meget lavt indhold af fedt, som gør dem til en anbefalet ingrediens i mange slankende retter. Bønnespirer indeholder også rigelige mængder protein og fiber der hjælper til lavere kolesterol i blodet. Fiberene giver komplekse kulhydrater, der hjælper til med en god fordøjelse, samt stabiliserer blodsukkeret efter et større måltid mad.

9. Grøn te

Grøn te er rigtig godt for fedtforbrændingen og kan drikkes både varm og kold. En god måde at fyre op for fedtforbrændingen på er, at drikke ca. fire kopper grøn te på en dag. Dens fedt forbrændende kvaliteter skyldes tilstedeværelsen af et stof der opstår når man brygger den grønne te, kaldet for EGCG. Det fremskynder kortvarigt ens stofskiftet for hver en tår man tager. For at øge dit daglige indtag af grøn te, kan man med fordele have en hel kande i køleskabet som kan nydes som en kold iste en varm sommerdag. Om vinteren kan man med fordel nyde den varm med et skud honning i til at opveje den mindre bitterhed i grøn te. Køb grøn te billigt online her.

10. Chilipeber

Chilipeber er effektive til at forbrænde overskydende fedt primært på grund af tilstedeværelsen et stof kaldet, capsaicin, som ansporer den metaboliske aktivitet og dens varmeafgivelse som en chili afgiver i kroppen er med til at forbrænde ekstra kalorier. Du kan bruge chili i både rå, tørret eller pulveriseret form i supper, æg og kød. Brug chili så meget som muligt i din mad hvis du ønsker at tabe dig. Som alt andet skal du dog ikke overgøre det og husk at vær opmærksom hvordan din mave reagerer på chili og reguler gerne mængden herefter 🙂 Køb chilipeber billigt online her.

Hvilke metoder bruger du til fedtforbrænding? eller kender du andre gode fødevare som du benytter i din kost for at forbrænde fedt? Del dine erfaringer med os ved at skrive en kommentar forneden 🙂
Annonce

Martin Jacobsen
Martin har stor interesse for sundhed og helse og lever til dagligt et liv med høj fokus på at leve sundt gennem sund varierende kost og motion. Martin elsker at lave mad og sunde retter er altid i fokus. Martin er flexitarian. Dvs. han spiser fisk 2 gange om ugen og har derudover 2 kødfrie dage hvor der eksperimenteres med lækre vegetar retter. Martin elsker at være aktiv og dyrker meget motion, herunder basketball og tennis på fritidsplan. Martin har løbet Copenhagen Marathon og spillet på ungdomslandsholdet i basketball.

Skriv et svar