Inspiration

Et liv i balance – både fysisk og psykisk

Dette indeholder sponsoreret indhold

Det kan være svært at finde både en fysisk og en psykisk balance i livet, samtidig med at man skal balancere hverdagens små udfordringer, og sørge for at det hele falder i hak. Det kan virke uoverskueligt, at skulle arbejde på det fysiske og det psykiske, på en og samme tid. Dog, er det vigtigt at tage hensyn til begge tilstande, for at skabe balance i hverdagen. Det behøver ikke at være uoverskueligt og tidskrævende – og det behøver slet ikke at være så svært. 

Hjælp din psyke på vej – også hos andre

Der er mange muligheder for diverse behandlinger, som hjælper med at styrke psyken. En mulighed er, at vælge at afprøve zoneterapi. Denne form for terapi hjælper ikke blot på psyken, men afhjælper også mange forskellige fysiske og kroniske lidelser. Det er også muligt selv at uddanne sig som zoneterapeut, for at få en større vished om kroppens funktioner, eller hvis et ønske om at hjælpe andre på rette vej, er opstået. Læs mere her hvis det lyder som noget for dig, eller en du kender. Ud over zoneterapi, har terapiformer som psykoterapi og ganske almindelig massage, også bevist sig som værende særdeles effektive, når det kommer til at styrke psyken, og få en hverdag i balance. 

Start i det små og gør en forskel 

Ud over terapiformer, er der også en hel del du selv kan gøre, for at skabe glæde og ro i sindet. Start hver dag med at smile til dig selv. Et smil gør underværker, hvad end det er til dig selv, eller til andre. Så øv dig i at smile så meget som muligt, det giver så dejlig en glæde, og kræver så lidt. Derudover er det vigtigt at sørge for at rose dig selv. Tænk over hvilke kompetencer du værdsætter allermest ved dig selv, og sig dem så højt. Det at sige komplimenterne højt for sig selv, gør nemlig en stor forskel, frem for blot at tænke dem inde i hovedet. Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at holde pauser i løbet af din dag. Hvad end det er pauser på arbejdet, eller blot pauser fra dagens mange gerninger, hjælper det på energiniveauet. Det behøver ikke at være mere end 10 minutter, men det vil helt sikkert hjælpe dig, i en ellers travl og stresset hverdag. 

Fysisk styrke skaber ro i sindet 

Det er ikke altid nok blot at arbejde på psyken alene. Fysisk aktivitet er nemlig både med til, at skabe mere overskud, og mere glæde i hverdagen. Med det sagt, behøver det ikke at være tidskrævende, eller at være fysisk hårde aktiviteter der skal til. Små ændringer i hverdagen, kan højne din fysiske aktivitet nok. Det kan være at tage cyklen på arbejde i stedet for bilen, eller at droppe elevatoren, og tage trappen i stedet. De små dovenheder vi gør os i dagligdagen er nemme at skifte ud, og vil give et helt andet resultat for krop og sind i det lange løb. 

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar