Generelt

Sådan får du mere ro i dagligdagen

Dette indhold er sponsoreret

Ro i dagligdagen

Det kan sommetider være svært at bevare den indre ro i en travl hverdag, og mange benytter sig derfor af yoga, mindfulness og andre former for meditation. Dog kan det være nødvendigt at arbejde med nogle af de elementer, der spiller en rolle i din hverdag, og som ubevidst er med til at stresse dig. Herunder får du nogle forslag til, hvordan du kan få mere ro i hverdagen.

Få styr på dine tanker

Først og fremmest er det vigtigt, at du sorterer i dine tanker, og dermed undgår at tillægge værdi i de tanker, der er negative, og som gør dig i dårligt humør. Vores hjerne har en tendens til at fokusere mere på det negative end på det positive, og derfor kræver det en del øvelse, at vænne sig til at fokusere på alle de gode ting, der sker i løbet af en dag. En god øvelse er sige “pyt” så snart der er noget der ikke går din vej. En anden øvelse er at tænke på tre gode ting fra dagen inden du går i seng, og derefter tænke på tre gode ting, der skal ske den efterfølgende dag. På den måde er du selv med til at bestemme, hvad der må fylde mest i dine tanker. 

Dyrk de gode relationer 

Det næste vigtige element er gode relationer. Hvis du har styr på dine relationer, er du sikker på, at der ikke venter et skænderi, en diskussion eller et uvenskab rundt om hjørnet. Der kan selvfølgelig altid opstå en uventet relation, men hvis du udelukkende fokuserer på gode relationer, kan det være med til at skabe mere ro i din hverdag.  Måske oplever du også udfordringer i dit forhold, hvilket også kan være med til at skabe kaos og stress i dine omgivelser. Derfor kan det være nødvendigt at overveje parterapi, da det kan være med til at hjælpe jer med at løse nogle problemer. Du kan se her for mere information om parterapi. 

Skru ned for skærmtiden 

Hvis du bruger meget tid på din telefon, kan du også opleve uro, stress og negative tanker. Dette kan skyldes, at din telefon, tablet eller computer stjæler din tid fra andre og vigtigere ting i din hverdag. Uanset om du bruger tid på online spil, sociale medier eller arbejde via din mobil eller computer, kan det være en god idé at skrue ned for, hvor lang tid du bruger på skærmen. I stedet skal du finde en anden måde at slappe af på, for eksempel med en god bog, en gåtur udenfor eller måske en tur i fitnesscenteret. På den måde kan du opnå en større ro, fordi du vil komme til at føle at du bruger din tid på noget værdifuldt, frem for at sidde foran en skærm.  

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar