Generelt

Få sundt hår med de rette vitaminer

Dette indhold er sponsoreret

Få et flot og sundt hår

Rigtigt mange oplever problemer med hår og hovedbund, og disse problemer dækker blandt andet over hårtab og manglende hårvækst. Desuden gælder det også for de fleste, at de i perioder i livet oplever, at deres hår virker usundt og har tendens til at knække. Hairlust tilbyder vitaminer til håret der virker, så du én gang for alle kan komme dine hårproblemer til livs, og få dit sunde hår tilbage. 

Hvad skyldes hårtab og tør hovedbund?

Der er mange forskellige faktorer, som kan påvirke hår og hovedbund i en negativ retning. Tør hovedbund er meget udbredt i vintermånederne, hvor hovedbunden, helt ligesom med hænder og læber, udtørres. Tør hovedbund kan også forekomme, når hovedbunden får for lidt ilt. Det gælder især de perioder, hvor vi går meget med hat. Hårtab er helt normalt, men nogle oplever at miste rigtigt mange hår dagligt, så håret tyndes gevaldigt ud. Hårtab kan skyldes forstyrrelser i hormonbalancen, som for eksempelvis graviditet, og ved at gå med håret stramt sat op i en hestehale. En hyppig årsag til både hårtab og tør hovedbund er dog forkert kost, herunder vitaminmangel. 

Vitaminer dit hår vil elske dig for

Biotin er altid blevet omtalt som et ‘vidundervitamin’ til håret, og biotin bliver ofte omtalt som løsningen på hårtab. Biotin er et B-vitamin, som findes i kosten og som kosttilskud. Biotin kan dog alene ikke kurere skadet hår og hårtab, og man har ofte brug for en kombination af flere forskellige og nyttige vitaminer, hvis man skal slippe af med sine hårproblemer. C-vitamin bidrager til dannelsen af kollagen, og kollagen er dét som håret primært består af. C-vitamin er en fordel at indtage, hvis dit hår har tendens til at knække eller kruse. B-vitaminer er væsentlige vitaminer for vores hår, hud og negle, og B-vitaminer fremmer en sund cellevækst. E-vitamin er en antioxidant, og flere med hårtab har oplevet, at deres hår vokser meget ved at indtage et kosttilskud af E-vitaminer. A-vitaminer hjælper hovedbunden med at producere sebum, og sebum fugter hovedbunden og holder håret sundt og glansfuldt. D-vitaminer hjælper med at skabe nye porer i hovedbunden, hvor nyt hår dannes. Ved at indtage tyggevitaminer’ eller kapsler fra Hairlust, får du alle de gode vitaminer, som dit hår elsker. 

Sådan passer du på dit hår

Foruden gode kosttilskud og vitaminer er der andre måder at passe godt på sit hår. Du kan for eksempelvis overveje, om den shampoo og balsam du bruger, er det helt rigtige match for dit hår og din hovedbund. Ligesom vores hud er hår og hovedbund nemlig forskellig fra person til person og har derfor forskellige behov. I forlængelse heraf kan hårdt vand fra bruseren svække virkningen af din shampoo og balsam, og hvis man oplever et hårdt vandtryk, kan et vandfilter til bruseren muligvis løse problemet. Det er også en god idé at skære ned på sit brug af stylingprodukter, hårfarve og varmeredskaber, såsom hårtørrer. Den helt store synder mod hår og hovedbund er og bliver dårlig livsstil. Stress, mangel på motion og dårlig kost er alle faktorer, som kan påvirke kvaliteten af dit hår og hårvækst i en negativ retning. En livsstilsændring er derfor et godt skridt mod sundt, stærkt og glansfuldt hår.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar