GenereltInspirationSundhedSuperfoodVegetar

FOOD GUIDE AARHUS 2

FOOD GUIDE AARHUS 2  

6 spisesteder du skal besøge på din tur til Aarhus

Café Glad

Jeg har skrevet om stedet før, men her kommer endnu en anbefaling direkte fra hjertet. Hvis du vil besøge et sted der virkelig er godt, ned til den mindste detalje, så skal du ligge vejen forbi Café Glad – caféen ligger lidt væk fra det turistede centrum i Aarhus.

Det er en café som byder på en alt for dejlig morgenmad, frokost samt aftensmad.

Vi spiste her en dejlig solrig morgen, da jeg på forhånd vidste at Café Glad havde et lækkert udvalg af glutenfri og veganske muligheder. Vi prøvede deres populære brunch som indeholdte alt fra æg, frugt, grønt, kage samt en helt fantastisk luftig glutenfri bolle tilhørende cremet Nutella og en friskpresset juice med massere af vitaminer i.

Der er et stort udvalg af lækre morgenmadsretter, frokoster og aftenmad. Så er du i Aarhus så prøv endelig Café Glad, du vil ikke fortryde det :

Frederiks Allé 127, 8000 Aarhus C – http://spisdigglad.dk/ – @cafeglad

Langhoff & Juul

En helheds oplevelse jeg sent vil glemme. I har sikkert set de smukke billeder der flyder rundt på Instagram fra den fine økologiske og bæredygtige restaurant Langhoff & Juul. Jeg har sjældent fået så lækkert og friskt et måltid som her på restauranten. Fra det øjeblik du træder ind i restauranten er du ikke i tvivl om hvilke værdier der er i det her sted: indretningen er så fin, nordisk, rustikt og ikke mindst bæredygtig. Med et samspil af nye og gammel møbler som understøtter det fokus der er på det gode håndværk og den høje kvalitet, kan man se den samme filosofi i den mad som bliver serveret. Indretningen er baseret på forskelligt Royal Copenhagen porcelæn, stolene er af fint dansk design og ellers er resten er sammensætningen gamle antikke møbler. Personalet er meget passioneret og ekstremt venlige og de holder meget af at fortælle om den mad, som du får serveret hvilket er med til at give en helt unik oplevelse.  

Min veninde og jeg besøgte restauranten hele to gange, og det var til frokost begge gange. Jeg fik smagt begge deres salater med tilhørende glutenfrit brød, som jeg stadig ikke kan finde en favorit af – da de begge havde en delikat og lækker smag. Min veninde fik deres famøse smørrebrød den ene dag, og den anden dag deres grillet sandwich med lageret ost, røget skinke og mild sennep der blev serveret med en marineret salat.

De fortjener virkelig dit besøg men husk at bestille bord i god tid, hvis du ligger vejen forbi min nye yndlings restaurant i Aarhus. Nyd tiden på restauranten samt nærværet af en person, som du har kær. Placeringen finder du her:

Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus Chttp://langhoffogjuul.dk – @langhoffogjuul

Café Ganefryd

Er du til lækker glutenfri, laktosefri og økologisk mad? Så skal du helt sikkert prøve Café Ganefryd, som er kendt for sin hyggelige og økologiske café der ligger i latinerkvarteret i hjertet af Aarhus. Den lille café oser af sundhed, du kan både få god morgenmad, frokost og velsmagende kager.

Vi besøgte Café Ganefryd en søndag morgen, hvor vi fik deres brunch der indeholdte alt fra pandekager med sirup, råkost af lækre råvarer, humus, og hjemmelavet sund Nutella og tillige med en velsmagende kage on the side, der smagte uovertruffen – jeg kan klart anbefale de hjemmelavet kager. Hertil fik vi en kold smoothie hver med masser af vitaminer, som vi nød i det store vinduesparti i caféen. Så hvis man har lyst til en økologisk brunch, vegetarisk burger eller en hjemmebagt kage, er der rig mulighed for at få et godt økologisk måltid på caféen.

De har også en fantastisk helseforretning lidt længere nede af gaden, hvor du kan købe en masse helseprodukter så som friskbagt brød og kager mm. De varmeste anbefalinger herfra. Besøg Café Ganefryd her:

Borggade 16, 8000 Aarhus C – http://cafeganefryd.dk/ – @cafeganefryd

La Cabra Coffee Roasters

Det bedste kafferisteri der ligger i hjertet af Aarhus. Her får du den lækreste americano. Indretningen er nordisk og der er kredset om detaljerne, selv personalet bag disken er iført læderforklæder, der passer godt ind i den nordiske stemningen caféen bærer præg af. Du kan også få de lækreste kager, hvis man skulle have lyst til noget sødt.

Vi besøgte La Cabra en dejlig eftermiddag, hvor solen stod højt på himmelen og det skulle virkelig nydes på en ellers kold februar eftermiddag. Jeg fik en americano to go som smagte ganske fantastisk, mens vi sad udenfor på den hyggelige bænk og sugede ti minutters sol til os, det var tiltrængt. Så hvis du skulle ligge vejen forbi, så tag et smut ind og oplev det hyggeligst kaffe risteri. Jeg kan klart anbefale at tage et smut forbi her:

Graven 20, 8000 Aarhus C – http://www.lacabra.dk/ – @lacabracoffee

Greenilicius

Lige i hjertet ved åen i Aarhus ligger caféen Greenilicious som er en del af Magasin. Greenilicious fangede mit blik på Instagram for noget tid siden. Jeg tænkte at dette sted måtte jeg bare prøve næste gang jeg var i Aarhus, og min veninde og jeg valgte derfor snuppe et hurtigt måltid fredag aften som bestod af en lækker spinatwrap med avokadocreme, linser, syltede rødløg og gulerødder med masser af grønt på toppen.

Min veninde fik en sprød toast med avokadocreme, semi-dried tomater, ost og jordskokker.

Denne delikate café skal helt sikkert prøves igen, ikke mindst er der i særdeleshed kræset om maden, hvilket ses ud fra de smukke opsigtsvækkende farver i de forskellige grøntsager, som der er blevet sat sammen i retterne. Maden er udsøgt og lækker, og der er virkelig lagt kærlighed i detaljerne og ikke mindst smagen. 

Jeg kan klart anbefale at tage et smut forbi her, det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg har været på Greenilicious.

Magasin, Immervad 2-8, 8000 Aathus C – https://greenilicious.dk – @_greenilicious_

Cafe Gaya

Er du til lækker glutenfri, økologisk og ikke mindst vegansk mad? Så skal du prøve Café Gaya, der er kendt for sin veganske og økologiske café der ligger i en lille baggård i Aarhus. Her kan du få god frokost og aftensmad og en masse forskellige juices og shakes. Indretningen er super hyggelig og meget afslappet, og de har ofte arrangementer med live musik i caféen i weekenden. Deres veganske buffet er meget populær hvilket er forståeligt, da der altid er en masse lækre salater, supper og hjemmebagt brød på menuen.

Vi besøgte Café Gaya en lørdag aften, hvor vi fik en lækker vegansk burger med grønt. Alt i alt et super godt måltid med masser af grønt til. Besøg Café Gaya her:

Vestergade 41, 8000 Aarhus C – http://www.cafegaya.dk/ – @cafegaya

Joyce Erica Hansen
Joyce Erica er 25 år og bosat i København. Med stor interesse for sund mad kan Joyce godt lide, at besøge nye sunde madsteder i København med sine veninder og kæreste, hvilket også kommer til udtryk af hendes Instagram profil @02jecph som er fyldt med flotte billeder. Joyce arbejder til dagligt som indretningskonsulent og er også vild med at rejse og opleve andre kulturer.

1 kommentar

Skriv et svar