GenereltInspirationSundhedVegetar

FOOD GUIDE AARHUS

5 spisesteder du skal besøge på din tur til Aarhus

Sunde spisesteder aarhus

Café Glad

Hvis du vil besøge et sted der virkelig er godt, ned til mindste detalje, så skal du ligge vejen forbi café Glad. Vi var forbi denne hyggelige café hele to gange for at spise morgenmad – cafeen ligger lidt væk fra det turistede centrum i Aarhus.

En café der bød på alt for dejlig mad, samt den hyggeligste stemning. Jeg havde fået anbefalet stedet af en veninde, og det skulle selvfølgelig prøves.

Vi spiste her hele to morgener, da de havde et lækkert udvalg af glutenfri og veganske muligheder. Den første dag prøvede jeg deres brunch med alt fra frugt, grønt, vafler og en helt fantastisk luftig bolle med en tilhørende cremet Nutella samt en smoothie. Min veninde fik en sandwich med tun samt en grønsagsjuice til. Morgenen efter prøvede jeg deres lækre morgenmadstallerken med tilhørende kage og en grøn juice til.

Der er et stort udvalg af lækre morgenmadsretter og frokoster. Så er du i Aarhus så tøv ikke med at prøve café Glad:

Frederiks Allé 127, 8000 Aarhus C – http://spisdigglad.dk/

Café Ganefryd

Er du til lækker glutenfri, laktosefri og økologisk mad, så skal du prøve Café Ganefryd, der er kendt for sin hyggelige og økologiske café der ligger i latinerkvarteret i Aarhus. Den lille café oser af sundhed, du kan både få god morgenmad, frokost og velsmagende kager.

Vi besøgte Café Ganefryd en eftermiddag, hvor vi fik en kage hver, der smagte virkelig godt, og hertil en kold matchadrik vi nød i solen. Så hvis man har lyst til en brunch, burger eller en kage, er der rig mulighed for at få et godt økologisk måltid på caféen her.

De har også en super lækker helseforretning lidt længere nede af gaden, hvor du kan købe en masse helseprodukter så som friskbagt brød og kager mm. Det er virkelig et besøg værd. Besøg Café Ganefryd her:

Borggade 16, 8000 Aarhus C – http://cafeganefryd.dk/

Cafe Gaya

Er du til lækker glutenfri, laktosefri, økologisk og ikke mindst vegansk mad, så skal du prøve Cafe Gaya, der er kendt for sin veganske og økologiske café der ligger i hjertet af Aarhus. Hele restauranten oser af sundhed og her kan du få god morgenmad, frokost og en masse forskellige juices og shakes. Indretningen er super hyggelig og meget afslappende, og de har oftest arrangementer med live musik i cafeen i weekenden.

Vi besøgte Cafe Gaya, hvor vi fik en vegansk burger med grønt. Alt i alt et super godt måltid med masser af grønt til. Besøg Cafe Gaya her:

Vestergade 41, 8000 Aarhus C – http://www.cafegaya.dk/

Aarhus Street food

De fleste kender nok Papirøen i København, der er kendt for sine lækre madboder med udsøgt mad også kaldet Copenhagen Street Food. Nu er muligheden så kommet til Aarhus, hvor du kan besøge det nyåbnet street food market i de gamle busgarager ved rutebilstationen. Et sted du skal besøge hvis du kan lide en fælles stemning, udsøgt mad og ikke mindst fantastiske valgmuligheder af mad inspireret fra hele verden. Her kan du tage venner, veninder og familie med, og spise lige hvad I har lyst til. Vi var forbi inden det officielt åbnede i august, men fik dog en god kop kaffe med soyamælk fra Mokkahouse. Hvis du skal forbi Aarhus skal du helt klart lægge vejen forbi her:

Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C – http://aarhusstreetfood.com/

La Cabra Coffee Roasters

Det hyggeligste kaffe risteri der ligger i hjerter af Aarhus. Få den lækreste kop kaffe med et stykke brød eller kage til. Indretningen er klassisk og der er kredset om detaljerne. De bager det lækreste brød i masse varianter. Her kan du også få de lækreste kager, hvis man skulle have lyst til noget sødt.

Vi besøgte La Cabra en dejlig eftermiddag, hvor solen stod højt på himmelen. Jeg fik en kold kaffe som smagte ganske fantastisk, mens vi sad udenfor på den hyggelige gade og sugede solen til os. Så hvis du skulle ligge vejen forbi, så tag et smut ind og oplev det hyggeligst kaffe risteri. Jeg kan klart anbefale at tage et smut forbi her, det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg har været her:

Graven 20, 8000 Aarhus C – http://www.lacabra.dk/

Joyce Erica Hansen
Joyce Erica er 25 år og bosat i København. Med stor interesse for sund mad kan Joyce godt lide, at besøge nye sunde madsteder i København med sine veninder og kæreste, hvilket også kommer til udtryk af hendes Instagram profil @02jecph som er fyldt med flotte billeder. Joyce arbejder til dagligt som indretningskonsulent og er også vild med at rejse og opleve andre kulturer.

Skriv et svar