GenereltInspirationSundhedVegetar

Food Guide Stockholm

7 spisesteder du skal besøge på din tur til Stockholm

Sunde spisesteder Stockholm
IMG_5634

Kaffeverket

Hvis du kommer til Stockholm skal du virkelig lægge vejen forbi den hyggeligste café, der ligger i hjerte af byen. Fra du træder ind af døren føler du virkelig den svenske stemningen. Caféen er så hyggelig indrettet, både indendørs og udendørs. En smuk blå nuance går igennem på væggene, sammen med en klassisk hvid flise der giver et klassisk udtryk. Man har valgt at indrette med ældre klassiske møbler, rå skind på bænke og stole dette giver et lækker nordiske look.

Maden er udsøgt, lækker og ikke mindst kræset om. Her har man valgt at følge moden og tendenserne indenfor mad. Hvor man kan sammensætte små retter og kombinere sin morgenmad som man lyster, og samtidig få en  virkelig dejlig cremet kop kaffe til. Ikke underligt caféen hedder Kaffeverket, for god kaffe har man lov at sige det er.

Vi valgte at spise morgenmad, den sidste dag vi havde i byen. Jeg havde på fornemmelsen at det var et populært sted, og ganske rigtigt en helt almindelig tirsdag morgen sad der en masse mennesker i alle aldersgrupper, og nød deres lækre morgenmad. Vi fik begge en god kop kaffe med soya mælk, dertil en lækker juice. Jeg valgte en glutenfri sandwich med ost og grønt, samt et blødkogte æg. Min kæreste fik den klassiske avocado mad på rugbrød, ja du hørte rigtigt ægte Dansk rugbrød. Alt i alt en super lækker oplevelse, og virkelig værd at besøge:

Sankt Eriksgatan 88, 113 62 Stockholm, Sverige – http://www.kaffeverket.nu 

unnamed

STHLM Brunch Club

Vi var lige ankommet, og skulle bare have noget mad lige med det sammen. Valget var truffet hjemme fra, jeg havde hørt om denne lækre café. Vi havde ikke rigtig fået noget morgenmad, men så er det jo genialt at Brunch Club køre et lækkert koncept hvor man kan spise morgenmad hele dagen.

Jeg havde lyst til alt på deres enormt inspirerende menu kort, så valget blev en lidt sjov sammensætning. Jeg valgte en acai bowl med en masse lækre toppings, samt en grøn juice med spinat og ananas. Dertil engang fritter, ja det er vel en slags grønsag. Min kæreste fik en lækker sandwich med kylling og grønt, samt en juice. Jeg kan klart anbefale stedet, maden er super lækker og amerikansk inspireret dog med et sundt touch. Du kan prøve en af deres insta famous milkshakes, der ser vildt lækre ud men ikke lige i den sunde kategori .

Indretningen er meget modernet, og minimalistisk. Besøg dit nye yndlings brunch sted her:

Dalagatan 24, 113 24 Stockholm, Sverige – http://www.sthlmbrunchclub.se

IMG_5638

Fabrique Stenugnsbageri

Det sødeste lille bageri i Stockholm, ligger i alle de hyggelige kroge i byen. Indretningen er klassisk, med kredset om detaljerne. De bager det lækreste stenovns brød, i masse varianter. Her kan du også få de bedste Kanelbuller, hvis man skulle have lyst til noget sødt.

Vi besøgte Fabrique en del gange på vores tur da de simpelthen havde de lækreste små snacks som kaffe, müslibar, juice mm. Jeg fik en chiagrød med hindbær kompot den første morgen, samt en kaffe på soya mælk og en frisk vandmelon juice.

Så hvis du skulle ligge vejen forbi, så tag et smut ind og oplev den hyggeligst lille bager. Alle bagerierne er indrettet forskelligt og hver at tage et kig på, det er i hvert fald ikke sidste gang at jeg har været her:

Drottninggatan 102, 111 60 Stockholm, Sverige – http://www.fabrique.se

IMG_5636

Café Pascal

Hvis du vil besøge et sted der virkelig er godt, ned til mindste detalje skal du ligge vejen forbi café Pascal. Vi nået heldigvis forbi denne hyggelige café, der ligger lidt væk fra det meget turistet centrum.

En café der bød på alt for dejlig mad, samt den hyggeligste stemning. Caféen var godt besøgt, af de sædvanlige stamgæster. Jeg havde fået anbefalet deres kaffe af en veninde, og den skulle selvfølelig prøves. Hertil fik jeg et blødkogt æg, gulerods juice, chiagrød m. granola og bær kompot. Min kæreste fik den lækreste sandwich, nok en af de bedste i hans liv sagde han. Så den må være god.

Der er et stort udvalg, af lækker morgenmads retter samt frokost. Så er du i Stockholm så tøv ikke med at prøv café Pascal:

Norrtullsgatan 4, 113 29 Stockholm, Sverige – http://cafepascal.se

IMG_5635

Juice Verket

Du kender jo helt sikkert Joe and the juice herhjemme, men hvis du sætter pris på en lidt lækre juice der er kredset om. Skal du helt klart tage et smut forbi Juice verket, en juicebar men med masser af lækre muligheder for sund og nærende mad.

Stemningen er i top, og personalet er super søde. Du vil kunne finde dem i krogene i hver by del, og virkelig værd at tage et smut forbi. Jeg vil helt klart anbefale deres juice med hindbær, lime, ingefær og æble. Jeg siger jer, den smager godt. Tag et smut forbi her:

Högbergsgatan 37, 118 26 Stockholm, Sverige – http://www.juiceverket.se

IMG_5637

The Green Queen

Nok det hyggeligste sted I Stockholm, vi gik langs vandet og da vi tænkte at nu var det på tide at gå tilbage dukket den smukkeste oase op. Her har man valgt at ligge caféen, på træ flåder i vandet. Simpelthen så hyggeligt, malarpaviljongen hedder det. Du kan hente din mad oppe hos The Green Queen, og tage det med ned på den flydende café. Virkelig noget af en oplevelse, stemningen er i top og placeringen er så smuk og romantisk at man får lyst til at sidde der hele natten.

Vi fik de lækreste wraps til frokost, og tog det med os hen i en nærliggende park. Alt er gluten, laktosefrit og økologisk. Vi valgte at spise aftensmad hernede en af dagene hvor vi fik den lækreste veganske pulled pork burger med rodfrugte fritter, og et glas vin. Til dessert tog vi et stykke brownie med hjem, godt nok det mindste og dyreste stykke kage i mit liv, men nok også det lækreste til dato.

Hvis muligheden byder sig, skal du helt klart lægge vejen forbi her:

Norr Mälarstrand 64, 112 35 Stockholm, Sverige – http://malarpaviljongen.se

koloni

Koloni

Er du til lækker gluten, laktosefri, økologisk og ikke mindst raw food. Skal du prøve Koloni, der er kendt for sin veganske og økologiske café i hjertet i Stockholm. Hele restauranten oser af sundhed, her kan du få god morgenmad, frokost og en masse forskellige juices og shakes.

Vi besøgte Koloni hvor vi fik en lækker juice hver, og hertil en salat med raw falafeller. De var virkelig gode, selvom jeg var lidt skeptisk da de jo ikke var varme. Men de kan varmt anbefales! det skal lige sige at man sagtens kan få sine retter med laks mm. Så hvis man ikke har lyst til raw food, er der rig mulighed for at alle kan få noget mad.Besøg Koloni her:

Koloni, Biblioteksgatan 5, 111 46 Stockholm, Sverige – http://www.koloni.se
Joyce Erica Hansen
Joyce Erica er 25 år og bosat i København. Med stor interesse for sund mad kan Joyce godt lide, at besøge nye sunde madsteder i København med sine veninder og kæreste, hvilket også kommer til udtryk af hendes Instagram profil @02jecph som er fyldt med flotte billeder. Joyce arbejder til dagligt som indretningskonsulent og er også vild med at rejse og opleve andre kulturer.

Skriv et svar