KosttilskudSundhedSuperfood

Spirulina – Derfor bør du indtage spirulina dagligt

Hvad er Spirulina?

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med vidundermidlet spirulina? Så får du her en kort introduktion til en af de mest nærringsrige fødevarer på jorden. Spirulina er en blå-grøn alge der vokser i ferskvand. Spirulina er en af jordens ældste livsformer og nogen mener faktisk, at livet som vi kender det idag, er udsprunget fra spirulina algen selv, grundet dens evne til at producere ilt i jordens atmosfære, der tillod vores livs eksistens.

Spirulina indeholder mellem 55-77% protein. Mere end i både Oksekød, Svinekød, Kylling og soyabønner. Derudover indeholder Spirulina sund og lisvsgivende nærring, herunder en lang række Aminosyrer, vitamin B12, jern og calcium.

Spirulina hører under betegnelsen Superfood, med dets mange dokumenteret sundhedsfremmende fordele. Ja, der findes faktisk kun gode ting ved Spirulina, lige bortset fra smagen, som kræver lidt tid at vende sig til. Det er bedst at indtage Spirulina råt i pulverform, bland et op med vand, men der findes også tabletter hvis man vil undgå den knap så rare smag. Man kan med fordel bruge Spirulina i forskellige former for mad og i sunde smoothies. Den anbefalede daglige dosis Spirulina ligger på mellem 2 til 10 gram. Spirulina bliver forhandlet i helsebutikker, men kan med fordel købes med besparelser online hos blandt andre Helsebixen.

Grunde til du bør indtage Spirulina dagligt

1. Spirulina er en superfood og indeholder utrolig mange sunde næringsstoffer

2. Spirulina indeholder mange antioxidanter og har en anti-inflammatorisk virkning på kroppen.

3. Spirulina kan mindste kolesterol og mindske chancen for hjerte-kar sygdomme.

Pris på Spirulina

Spirulina er ikke så dyrt som man skulle tro, i forhold til dets mange sunde fordele. Det er naturligvis en udskivning ligesom alle andre kosttilskud, men Spirulina er i en liga for sig selv og er et af de bedste superfoods på markedet. Med en daglig dosis på mellem 2-10 gram vil din udskrivning til Spirulina være på ca. 150-200 kr. om måneden. Du kan spare penge ved at købe Spirulina på nettet og vi anbefaler følgende spirulina produkter:

Spirulina
Spirulina fra Superfruit
200 gram i pulverform
Pris: 179 kr.

pukka-spirulina
Spirulina tabletter Pukka
500 mg (400 tabletter)
Pris: 330 kr.

spirulina-pulver-pukka
Spirulina pulver Pukka
190 gram i pulverform
Pris: 230 kr.

Find opskrift på Spirulina Smoothie her

Nyder du godt af de mange fordele ved Spirulina og benytter dig selv af det, i din daglige kost? Så skriv gerne en kommentar herunder med dine egne erfaringer. Måske har du nogle gode råd eller anbefalinger som andre kan nyde godt af 🙂
Annonce

Relateret emner

Martin Jacobsen
Martin har stor interesse for sundhed og helse og lever til dagligt et liv med høj fokus på at leve sundt gennem sund varierende kost og motion. Martin elsker at lave mad og sunde retter er altid i fokus. Martin er flexitarian. Dvs. han spiser fisk 2 gange om ugen og har derudover 2 kødfrie dage hvor der eksperimenteres med lækre vegetar retter. Martin elsker at være aktiv og dyrker meget motion, herunder basketball og tennis på fritidsplan. Martin har løbet Copenhagen Marathon og spillet på ungdomslandsholdet i basketball.

Skriv et svar