GenereltSundhed

Fysioterapi er din hjælp ud af smerter

Fysioterapi

Fysioterapi. Mange af os har hørt ordet og tvivlet på hvad det egentlig består af. Mange har aldrig stiftet bekendtskab med en fysioterapeut, på trods af at de har hørt om dem. I udgangspunktet er det en god ting ikke at have brug for en fysioterapeut, da det betyder, at du har en sund og god livsstil uden smerter. Dog er der mange af de ting vi gør til dagligt, der både på langt og kort sigt kan give problemer i vores krop og som kan medføre smerter. Her kan en fysioterapeut være din bedste ven. Især fordi vi ved, at smerter kan vare ved i lang tid, hvis ikke man får gjort noget ved dem.

Den kommune i Danmark med flest indbyggere er hovedstaden, hvorfor der også er flest mennesker med smerter her. Klinikker som laver fysioterapi i København skal derfor hele tiden følge med, så de altid har de bedste metoder for folk med smerter. Derfor er en behandling baseret på forskning ofte den klart mest effektive måde at få bugt med smerter og spændinger.

Dig i fokus hos en fysioterapeut

Vi har nok alle prøvet at vågne med et akut hold i nakken, hvor vi stort set ikke har kunne bevæge hovedet i nogen retninger uden smerte. Smerterne kan være så ulidelige, at man kan have svært ved at gå på arbejde, dyrke sport eller være hjemme uden hovedpine. Her kan en tur hos en fysioterapeut med det samme lindre på de kraftige smerter fra musklerne. Ofte går spændingerne væk med det samme, så man kan gå på arbejde igen – nemt og effektivt!

En effektiv form for fysioterapi som vi fleste nok også forbinder med de større klinikker er behandling med hænderne. Her kan fysioterapeuten bruge forskellige teknikker med hænderne som i sidste ende gør, at blandt andet ens skuldre, nakke og lår føles mere afspændt og rolige. Som så mange andre kan vi måske godt føle, at skuldrene sidder lidt højt oppe efter en lang arbejdsdag. Derfor kan de fleste af os have stort behov for lige at få løsnet lidt for de stramme muskler engang i mellem – især hvis de samme muskler giver dig smerter.

En fysioterapeut er ekspert i smerter

I en tid hvor information spreder sig nemmere og hurtigere end nogensinde før, erstatter den ene sundhedstrend den anden. Det betyder, at meget af den information vi får, er rigtig godt mens andet er knapt så brugbart. Men hvad skal vi som forbrugere stole på? Hvis vi vælger at gå til en fysioterapeut i stedet for at læse om vores smerter på internettet, så er der meget større chance for, at den info vi får om vores smerter er mere rigtig. En fysioterapeut er nemlig en ekspert i smerter. Viden om smerter og skader er hele grundstenen i uddannelsen og gør, at fysioterapeuter har en meget høj troværdighed i befolkningen.

Der findes rigtigt mange gode klinikker der laver fysioterapi. Nogle af dem med højt speciale i smerter ligger ved Nørreport i København mens andre klinikker er dygtige inden for især skadesbehandling af sportsudøvere og løbere.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar