Generelt

Gode tips til bedre søvn

Sponsoreret indhold

Søvn er en stor del af dit velvære og dagligdag. Sover du ikke optimalt, har du sandsynligvis heller ikke energi til en travl hverdag. Derfor er det vigtigt, at du sover godt, og at du er frisk og veludhvilet hver morgen. Mange oplever dog problemer med søvnbesvær.

Er det også gældende for dig, følger der herunder en række gode tips til bedre søvn. Ved at følge disse, kan du optimere din søvn, så du får det bedste udbytte fra de timer du tilbringer i sengen. Du vil straks kunne mærke det på din glæde og energiniveau.

Brug soveværelset til at sove i

Det er vigtigt, at du kun bruger dit soveværelse til at sove i. Det er desværre ikke alle, der gør det. Faktisk er der rigtig mange, der bruger soveværelset til meget andet end søvn. Fx bruges det af mange også som et lille hjemmekontor.

Det er dog ikke sundt for din hjerne, at du arbejder det samme sted, hvor du sover. Der skabes nemlig en sammenhæng mellem at skulle arbejde og være vågen. Det vil blot resultere i, at du oplever uro, når du skal sove. Omvendt vil det også betyde, at du ikke er koncentreret, når du arbejder.

Sov i den rette seng

Desværre er der mange danskere, der ikke er villige til at betale prisen for en optimal seng. Ved at vælge en seng, der er for billig, eller som ikke harmonerer med dine præferencer, betaler du blot prisen på en anden måde.

Derfor er det vigtigt, at du finder en god seng, der lever op til dine præferencer, hvis ikke det er tilfældet for din nuværende seng. Der er altid mange gode dobbeltseng tilbud hos de danske sengeforhandlere, hvorfor det skulle være til at finde en ideel løsning til dit budget.

Spis ikke lige inden sengetid

Der er stor forskel på, hvornår folk foretrækker at spise. Nogen spiser tidligt, mens andre spiser sent. Der er ikke noget i vejen med at spise sent, hvis blot det ikke er lige inden sengetid. Et stort måltid vil nemlig have indflydelse på, hvor uroligt du sover om natten.

Det skyldes, at din krop vil have svært ved at falde til ro, fordi den bruger alle sine ressourcer på at forbrænde og nedbryde det måltid, du lige har indtaget. Derfor er det vigtigt, at du gør en indsats for at undgå at gøre dette.

Undgå motion de sidste timer inden du skal sove

Din krop skal bruge en vis mængde tid på at omstille fra aktiv til hvilefase. I og med, at det tager tid, og at du af hård motion vil øge kroppens energiniveau, er det altafgørende for din søvn, at du undgår at dyrke motion kort inden sengetid.

Faktisk er det bedst, at du ikke dyrker motion efter spisetid. Til trods for, at du ikke må spise kort før du går i seng, er det bedre at spise aftensmad en time senere, hvis det betyder, at motion klar klares før aftensmaden. Du kan med fordel gør det lige efter skole eller arbejde.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar