Generelt

Tre tips til at holde din hund sund og rask

sund hund

Vi ønsker naturligvis alle det bedste for vores hund. Derfor kan det være en god idé jævnligt at tjekke op på, om man kunne gøre noget mere for at holde ens hund sund og rask.

I denne artikel vil vi komme med nogle tips til, hvordan du på bedst mulig vis holder din hund sund og rask.

Motion er noget af det vigtigste for din hund

Ofte vil din hund skulle være alene hjemme i de timer på døgnet, hvor du er på arbejde. Derfor er det yderst vigtigt, at din hund får den mængde motion, som den har brug for. Gåture skal derfor gerne ske flere gange om dagen, og her er det vigtigt, at hundens kondition bliver udfordret. Tag derfor gerne en bold eller lignende med, som din hund kan løbe efter – det vil forbedre din hunds kondition, hvilket er positivt i forhold til at holde din hund sund og rask.

Tag jævnligt din hund med til sundhedstjek hos dyrlægen

Det er naturligvis vigtigt, at du jævnligt holder øje med, at alt er som det skal være med din hund. Du skal blandt andet tjekke godt efter pelsen og huden, om der eksempelvis er smådyr og insekter, har bidt sig på. Derudover skal du selvfølgelig have en fornemmelse af, om din hund har det godt – hvis ikke, så skal den straks til dyrlægen, så der hurtigst muligt kan blive fundet ud af, om der er sygdom i omløb.

Det kan være en rigtig god idé at have tegnet en hundesygeforsikring. Alle danske hundeejere skal lovpligtigt have tegnet en hundeansvarsforsikring, men de fleste vælger også at tilkøbe en hundesygeforsikring, da dyrlægeregninger ofte godt kan løbe op. Ønsker du at læse mere om billige hundeforsikringer, så følg linket.

Sørg for at din hunds kost er sund og nærende

Ligesom vi menneskers krop har brug for en sund og nærende kost, så gør det samme sig gældende med din hund. Det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med kosten og endvidere holder godt øje med, hvad din hund har brug for. En sund kost og en god mængde motion er vigtigt for, at din hund har de bedste forudsætninger for et sundt og raskt liv.

Ønsker du at finde inspiration til, hvad din hunds kost kunne bestå af, så tjek en af de mange informative artikler ud på nettet omkring emnet.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar