GenereltInspirationVelvære

Hold krop, hår og hud sund med æteriske olier

Sponsoreret artikel

Mange af os lever i en travl hverdag, hvor det ikke ligefrem er kroppens velbefindende, der bliver tænkt mest over. Vi stresser rundt og har det ene, andet og tredje gøremål, og det har meget stor indvirkning på vores krop – både indvendigt og udvendigt. Her er det vigtigt at vide, hvordan man sørger for at få bragt lidt helse ind i sin hverdag, og én af måderne, dette kan gøres på, er gennem brug af æteriske olier, som f.eks. Tea Tree.

Bakteriehæmmende olie, der modvirker kløe

Æteriske olier er kendt for deres stærke egenskaber, når det kommer til mod virkning af diverse skavanker, man kan døje med. Olierne bruges ofte i forbindelse med kløe og irritation i huden, hvor huden ikke selv kan klare udfordringerne, og her er det nødvendigt at hjælpe huden på vej, således situationen ikke forværres. Herudover kan en æterisk olie, som den man finder på Teatree.dk, være med til at modvirke irriteret hovedbund, hvor skællene falder af i flager, og der er en masse gode egenskaber ved en af de æteriske olier.

Man kan desuden også drage god effekt af Tea Tree olie eller andre af de æteriske olier, hvis man løber eller cykler meget og samtidig døjer med sidde- eller løbesår. Her kan svien aftage ved brug af en æterisk olie, og det kan betyde, at man kan klare en løbe- eller cykeltur mere et par dage efter.

Små doser er mere end rigeligt

Når man benytter æteriske olier, så er der rigtig mange, der kan være fristet til at hælde et godt lag ud i hånden for at smøre det på de steder, hvor det klør. Dette er dog en rigtig dårlig idé, eftersom Tea Tree og andre æteriske olier er meget koncentrerede, og derfor faktisk kan skabe flere problemer, hvis man ikke bruger dem ordentligt. Her er det altså værd lige at gøre sit forarbejde ordentligt – for i langt de fleste tilfælde skal kun et par dråber opløses i vand, førend effekten er tydelig.

Der er dog ingen tvivl om, at æteriske olier kan være en naturlig måde at afhjælpe mange symptomer fra hudproblemer, og de er virkelig mirakelmidler, når først man kommer i gang med at bruge dem. Selv de indfødte Aboriginere i Australien har brugt æteriske olier som Tea Tree siden tidernes morgen til behandling mod alt fra bakteriefyldte sår til hudirritation – og Tea Tree-træerne har altid haft en central betydning for de indfødte. Hvis du er nysgerrig på, hvad f.eks. Tea Tree olie egentlig kan, så kan du læse mere om anvendelse af Tea Tree Oil på linket.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar