GenereltInspirationOpskrifterSundhedVegetar

Honningristet müsli og om at komme ned i tempo

honningristet müsli

Det her er mit første indlæg på Helsebloggen, og jeg har glædet mig ret meget. Og selvom jeg også har været en smule nervøs for, om der overhovedet er nogen, der gider læse med om mine opskrifteksperimenter og sundhedstanker, så synes jeg alligevel, at tanken om, at jeg her på bloggen kan have mit eget lille hjørne af Internettet, er ret hyggelig.

Mit første indlæg kommer på årets for mit vedkommende første sommerferiedag, som i den grad har ladet vente på sig. Men så meget desto dejligere var det, da den endelig kom. Jeg har nydt den med Mads og Monopolet Sommerpodcasts som lydtapet det meste af dagen, mens jeg har hygget mig med et par madprojekter i køkkenet og forsøgt at falde ned fra hverdagens Duracell-tempo til et mere ferieagtigt ’du-når-det-nok’-tempo. 

Et af dagens madprojekter var nu nok mere en lille syssel end et projekt, for det var virkelig simpelt, og det er egentlig et af mine go-to weekendgøremål, når jeg indimellem gerne, med et minimum af indsats, vil lege overskudsagtig type, der lige flikker noget sammen fra bunden. Som overskriften såvel som billedet i toppen af indlægget kraftigt har hintet, var syslen en omgang honningristet müsli. Så at tale om at lave den fra bunden er måske nok at glorificere min bedrift en smule. Det er i bund og grund bare noget med at blande gavmilde mængder nødder og kerner og komme dem i ovnen. Men alligevel. Og selvom opskriften er nem, er den altså også virkelig lækker.

IMG_0734 IMG_0748

Jeg kan rigtig godt lide at lave min müsli selv, så jeg ved præcis, hvad der er i, og så jeg slipper for at pille ting fra, jeg ikke lige synes hører hjemme i min müsli (jeg kigger på jer, bananchips og ubestemmelig, tørret frugt!).

Opskrift på Honningristet Müsli

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk græskarkerner
  • ½ dl mandler
  • ½ dl hasselnøddekerner
  • 1 dl blancherede, usaltede peanuts
  • 1 spsk stenalderbrødsblanding (som indeholder alskens frø og kerner, så man slipper for at indkøbe et stort arsenal af en masse ting, man alligevel ikke får brugt op)
  • 2 spsk akaciehonning
  • Lidt kokosolie
  • Evt. lidt tørrede tranebær

Fremgangsmåde

1. Mens kokosolie og akaciehonning smeltes ved medium varme i en gryde, hakkes nødderne groft og blandes sammen med de øvrige ingredienser i en skål.

2. Kom den smeltede olie-/honningblanding i skålen og rør sammen.

3. Det hele bredes ud på en bageplade og bages ved 180 grader i 15-20 minutter.

4. Hold løbende øje med müslien, så den ikke brænder på, og sørg for at røre i den et par gange undervejs, til den får en ristet, gylden farve.

5. Når müslien er ude af ovnen, kan du evt. tilsætte tørrede tranebær, som giver lidt ekstra sødme.

6. Lad müslien afkøle, inden den puttes på glas eller i en anden lufttæt beholder.

Jeg håber meget du får glæde af min opskrift på Honningristet Müsli.

Alexandra
ForfatterAlexandra
Velkommen til! Jeg er en 25-årig morgenmadspassionist med hang til yoga og jordbær, styrketræning og konditionstræning, pandekager og alt, hvad der ellers er hverdagsrart. Jeg følger ingen særlige madprincipper, men spiser i stedet det, jeg holder af og har lyst til. Det resulterer i en hel del grønt, ret meget hummus og næsten pinlige mængder grød og variationer over temaet ’morgenmadsskål’. Alt det og mere til vil jeg dele opskrifter på her på siden, ligesom jeg nok indimellem vil skrive lidt om, hvad jeg ellers har på hjerte af stort som småt. Velbekomme.

6 kommentarer

Skriv et svar