GenereltInspiration

Guide til at balancere karriere og familie

Balance i famillie og karriere livet.

Det er ikke altid lige nemt at balancere sine karrieredrømme og familietiden. Man ønsker at have tid til begge dele, men balancen er uhyggelig svær at finde, og formår man ikke at planlægge sig ud af sin hverdag, så kan det ene gå ud over det andet.

Dét at balancere imellem disse 2 uhyre vigtige aspekter af sit liv, er en af de sværeste øvelser igennem livet. Derfor har vi i dette relativt korte skriv forsøgt at komme med nogle små råd til, hvordan man opnår den optimale balance mellem karriere og familie.

Fyld ikke hovedet med stress

Det er først og fremmest vigtigt, at man formår at have styr på sit mentale mindset. Hvis man går og fylder hovedet med stressende tanker, så kan det være uhyggeligt svært at give sig selv tiden og roen til at slappe af med familien.

Ofte er disse stressende tanker ganske unødvendige. Ting, der egentlig godt kan vente til i morgen, bliver pludseligt første prioritet, så snart man træder ind af ens egen hoveddør. Og selvom det kan være svært at se i momentet, så burde arbejdsopgaven blot skydes til dagen efter. Det kan især være svært, hvis man driver sin egen virksomhed, hvor man hurtigt kommer til at føle, at man selv bliver en bremseklods for virksomhedens fremtidige vækst.

Her er det vigtigt at lade sig selv give slip på disse tanker. Det kan synes banalt, men blot at tænke på et viskelæder, der kører henover et papir med en masse ord, kan være med til at illustrere den øvelse, man burde gennemgå. Hermed ikke sagt, at man blot skal glemme sine arbejdsopgaver, men bliver man god til at skrive dem ned, så behøver de ikke fylde i hovedet.

A-kasse kan give en bedre nats søvn

Har du ofte problemer med at slappe af, da du er bange for, at du pludselig står uden job og dermed en fast indtægt, så overvej om ikke en a-kasse kunne være en god investering. Mange tilmelder sig en a-kasse for at have ro i maven, og det er med god grund. Skulle man pludselig stå uden arbejde, kan det være svært at betale de faste omkostninger, og derfor er dagpenge et sikkerhedsnet, som mange ikke vil være foruden.

Planlæg aktiviteter med familien

Ofte kan familietid godt gå med udelukkende at se TV, film og serier. En god idé er at mikse
aktiviteterne lidt op, så i også kommer ud og lave nogle aktiviteter uden for hjemmets fire
vægge.

Gode idéer til aktiviteter kunne være følgende.

● Gå en tur hele familien – men planlæg en ny rute til hver gang.
● Tag ud og se en sportsbegivenhed sammen. Det kunne eksempelvis være en håndbold- eller fodboldkamp.
● Tag i det lokale legeland med sjov og aktiviteter for alle aldre.

Mulighederne er mange, og du vil hurtigt opleve, at karrierens mange stressende tanker vil tage
en pause, når du kommer lidt ud af de vante rammer.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar