Motion

Gode ting at vide inden du køber en elcykel

køb af elcykel

Fordelene ved at have en elcykel er mange og denne type af cykel er efterhånden blevet ret populær. En elcykel gør alle aspekter af cykling meget lettere. Det bliver lettere at køre op ad en bakke, køre i modvind og vigtigst af alt gør en elcykel det lettere at komme ud på nogle gode og lange cykelture. En elcykel er også velegnet hvis du har problemer med en almindelig cykel. Det kan være du har dårligt knæ eller er i dårlig form. Her kan en elcykel bidrage til et sundere helbred ved, at du får rørt dig og kommer i bedre form.

Nu hvor vi ved, hvorfor det er godt at have en elcykel, er det tid til at vælge den rigtige! Der er et bredt udvalg af elcykler, og der findes over tusind forskellige modeller fra næsten halvtreds forskellige mærker. I denne artikel vil vi gennemgå hvad du skal være opmærksom på, inden du køber en elcykel, så du træffer det helt rigtige valg og køber den rette elcykel til dine behov.

Få kortlagt dine behov

Elcykler er designet til forskellige mennesker, formål og behov. Det er op til dig selv at afgøre, hvad der er vigtigst for dig. Der er så mange modeller, så først skal du finde ud af, hvor du vil køre på din elcykel oftest og i hvilken anledning. Forskellige modeller af elcykler er lavet til at imødekomme forskellige behov. Nogle elcykler er gode til ganske almindelig landevejskørsel. Andre er velegnet til at køre off-road i skoven, til at transporterer varer, andre er gode hvis man har børn der skal transporteres. Nogle er mere velegnet til bykørsel end andre. Der findes også modeller som kan foldes sammen så de er nemme at have med i bilen eller på ferien. Det første du skal finde ud af er altså, hvad dine behov med elcykel er.

Hvilken slags kørsel er du til

Den mest almindelige type elcykel er det man kalder for en “pedelec”. Denne type af system overvåger rytterens tråd i pedalerne og tilfører automatisk en vis mængde motorkraft. Hvor meget kraft der bliver tilført fra elmotoren afhænger altså af, hvor hårdt du selv træder i pedalerne. I de fleste lande reguleres motorens styrke og begrænses til 250W og en maksimal hastighed på op til 25 km/t. Når du når denne hastighed, slukker motoren automatisk. Der findes også en hurtigere udgave, som kan opnå en hastighed på hele 45 km/t. Denne type af elcykel kræver dog, at man er minimum 15 år og så er det lovpligtigt at bruge cykelhjelm. En anden type af elcykel hedder ‘twist-n-go’. Denne type er ikke ligeså udbredt og her er der tale om et system hvor man selv skal trykke på en knap på styret for at udløse hjælpen fra motoren. Du skal altså finde ud af hvilken af disse typer elcykel du er til.

Motor og batteri

Når det kommer til motorer på en elcykel, er der to hovedtyper. Enten er motoren monteret i på et af hjulene, eller også er den monteret ved selve pedalområdet, nederst på rammen. De elcykler med motoren siddende ved pedalområdet betyder, at de elektroniske kontroller kan omfatte en sensor, der registrerer, hvor meget du træder i pedalerne og dermed kan måle hvor meget motoren skal afhjælpe. Denne type har et ry for at klare sig godt på stejle bakker, men kan være lidt støjende afhængigt af mærke og type. Elcykler med motoren i hjulet har en tendens til at være meget stille, men er ikke lige så god på bakker. Vælg en elcykel med en batteri af god kvalitet. Gå efter en elcykel fra et anerkendt mærke som eksempelvis Gazelle eller Specialized. Når du er oppe i denne kvalitet og prisniveau kommer den med et batteri som kan holde i mange år, og som samtidig er hurtigt at oplade og kan køre langt på en opladning. Er du i tvivl om hvilken elcykel som er den rette til dig, så kan du se de bedste i denne test.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar