Generelt

Læs mere om øre akupunktur her

Dette er sponsoreret indhold

De fleste kender til akupunktur som alternativ behandlingsform. Der findes utallige alternative behandlingsformer, og det kan være svært at finde ud af hvad der virker og hvad der ikke gør. Men akupunkturen er en af dem der er blevet taget bedst imod her i Danmark. I 1951 blev akupunkturen videreudviklet af den franske læge Paul Nogier og behandlingsformen fokuserede nu mere på øret. Læs mere om øre akupunktur her.

En traditionel kinesisk medicin

Akupunkturen stammer oprindeligt fra Kina, hvor den er blevet praktiseret i flere tusinde år. Behandlingsformen har sine rødder i yin og yang, og har til formål at styrke og balancere kroppen. Metoden i akupunkturbehandlingen er, at helt tynde nåle i forskellig længde stikkes ind i kortlagte akupunkturpunkter. Ifølge den traditionelle kinesiske medicin findes der 12 energibaner i kroppen, og det er disse som nålene hjælper med at fordele kroppen energi rigtigt. Akupunkturen kan både hjælpe med at helbrede og forebygge smerter og andre lidelser i kroppen. 

Det særlige ved øreakupunktur

Principperne for almindelig akupunktur og øreakupunktur bygger på det samme. Princippet for øreakupunktur påpeger en stærk forbindelse mellem smertebanerne og ørets nerveforsyning. Med andre ord kan man altså direkte påvirke smerterne i hele kroppen gennem ørets nerver med øreakupunktur. Det hele bunder i en unik forståelse af menneskets centralnervesystem. Argumentet er, at når der opstår smerter og ømhed i kroppen, så vil disse vise sig som smerter på en bestemt område på øret. Dette skal forstås helt bogstaveligt, da punktet i øret vil være ømt. Dog er det ikke sikkert at du vil kunne prikke til punktet med en finger og mærke ømhed, men det er her øreakupunktur kommer ind og prikker mere præcist til punktet. Men nogle vil faktisk opleve at kunne mærke denne ømhed, hvis de mærker efter med et blidt klem på øret. En uddannet akupunktør vil enten finde disse ømme punkter ved hjælp af en elektronisk punktsøger eller ved blot selv at søge efter ømme punkter i øret. Typisk vil øreakupunktur kombineres med traditionel akupunktur. 

Ligesom almindelig akupunktur kan øreakupunktur hjælpe på rigtig mange forskellige lidelser. Dette kunne for eksempel være migræne, depression, angst, søvnproblemer og generelle smerter i kroppen. Det behøver altså ikke være fysiske smerter i kroppen, da akupunktur også kan hjælpe på psykiske smerter. Psykiske smerter sætter sig nemlig også i kroppen, og ofte kommer de også til udtryk i fysiske smerter. Desuden kan øreakupunktur også hjælpe på rygestop. 

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar