Generelt

Mandligt hårtab

Undgå hårtab

Hårtab er aldrig sjovt. Ligegyldigt om man er kvinde eller mand, ung eller gammel – hårtab er bare ikke noget nogen ser frem til, eller ønsker at opleve. Det forholder sig dog desværre sådan, at mange oplever hårtab, på den ene eller anden måde. Der findes mange forskellige typer af hårtab, hvor denne artikel vil omhandle den mandlige genetisk betingede form. Det er rigtig – hårtab hos mænd er genetisk bestemt, så hvis det ligger til familien at mændene taber håret, så er chancerne for at du taber håret på et tidspunkt, også ret store. Der kan dog være stor forskel på, hvor tidligt det sker. Der er mange ting der kan fremprovokere hårtab, og faktisk så er det ikke 100% bestemt at du taber håret, bare fordi det ligger i familien. Chancen er dog meget stor, og man bør derfor være på forkant med en række ting

Undgå hårtab

Det er selvfølgelig aldrig mentalt sundt at gå rundt med en paraply og vente på at det skal regne. Bekymringer har vi sikkert nok af i hverdagen, hvorfor hårtab ikke er noget vi generelt skal bekymre os meget om, så længe det ikke er aktuelt endnu. Det kan dog være en god idé at passe på sit hår, specielt hvis man er udsat grundet familiens gener. Dette betyder altså, at man skal undgå at mishandle ens hår i en ung alder, da håret altså tager skade. Det skal man fordi, at håret på et tidspunkt bliver ekstra blottet for stoffet DHT, som medfører at hårsækkene stille og roligt går i dvale. Mishandler man sit hår samtidig med, at DHT vokser i kroppen, så ser det ikke godt ud. 

Kost er også meget vigtig i forbindelse med hårtab. Generelt så gælder det om at spise sundt. Her er grøntsager utrolige vigtige, da de indeholder masser af nærring til både hår og negle. Man kan tage en masse vitaminpiller i form af B-vitamin og Zink, men i sidste ende er kosten det vigtigste hvis man vil udskyde sit hårtab. 

Du begynder at tabe håret – hvad gør du? 

Når først du begynder at opleve hårtab, så kan det være utrolig svært at acceptere. Specielt hvis du taber håret i en ung alder. Man kan føle at det er uretfærdigt, og at der jo selvfølgelig må være en måde at stoppe det på. Det er dog bare ikke så let. Der findes en række håndkøb produkter som man kan bruge, men de er langt fra vidundermidler. Det klart bedste er at acceptere ens udseende, og så komme videre. Det er selvfølgelig meget lettere sagt end gjort, men det er samtidig det klart bedste råd. Sørg for at være åben omkring det, og lad dine tætte venner og familie vide at det går dig på. Så er der heller ikke nogen der joker med det, for det kan også være hårdt hvis dine venner begynder at gøre grin med det.

Kan du på ingen måde acceptere hårtabet, så er der selvfølgelig også andre muligheder. Man kan få den klassiske hårtransplantation, hvor hår fra baghovedet plukkes og fastsættes på toppen af hovedet. Det er dyrt, og er ikke altid lige pænt. Man kan også få mikro-pigmenteret hår, hvor man egentlig bare tatovere håret på. Her er klinikker som Illuhair specielt dygtige til at få det til at se naturligt ud. 

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar