Generelt

Guide: kom dine mavesmerter til livs med osteopati

Dette indhold er sponsoreret

Osteopati mod mavesmerter

Mavesmerter kan for mange have en hæmmende effekt på dagligdagen og give anledning til at undgå visse former for fysisk aktivitet og andre gøremål. Mavesmerter kan komme i mange forskellige former og afskygninger, og der er dermed flere forskellige symptomer, der kan være gældende for én. 

Ved mavesmerter er det vigtigt at blive tilset af egen læge og eventuelt derigennem få en behandling såvel som medicin. I nogle tilfælde kan der dog være behov for supplerende behandlinger, som den almen lægelige verden ikke nødvendigvis kan tilbyde.

I sådanne tilfælde er der mange, der tyer til den populære og effektive behandlingsform kaldt osteopati. Denne form for behandling anskuer mavesmerter som en del af et stort netværk i og omkring maven, og behandler således symptomerne derefter. 

Forskellige former for mavesmerter 

Smerter i maven kan som sagt komme i forskellige former, men nogle af de mest almindelige har vi listet herunder:

  • Smerter ved forstoppelse og diarré.
  • Mavesyre og refluks.
  • Irritabel tyktarm og smerter ved tarmsystem.

Ovenstående er eksempler på, hvilke former for mavesmerter man kan have, og som en osteopat vil kunne behandle og vejlede omkring.

Ved en osteopatisk behandling kan man sagtens opleve at få behandlet sine mavesmerter, hvor der er et højt fokus på områderne omkring maven snarere end i selve maven – eksempelvis ved ryggen, lænden eller brystet. 

Hele kroppen kan nemlig potentielt have en indvirkning i smerter, der er lokaliseret i maven, og det er derfor nødvendigt at hele kroppen således også bliver tilset. 

Sådan vil osteopati kunne afhjælpe mavesmerter

Ved hjælp af viden omkring patientens specifikke symptomer, samt over hvor lang tid smerterne har stået på, vil behandleren kunne spore sig ind på, hvad der potentielt kunne være årsagen til symptomerne og således behandle kroppen derefter. 

Ved enhver osteopatisk behandling, vil der efterfølgende være en vejledende snak omkring, hvad du som patient selv kan gøre fremadrettet for at komme dine smerter til livs. Dette kunne eksempelvis være ved særlige øvelser, omlægning af kost eller noget helt tredje.

I denne forbindelse er der eksempelvis mange, der har haft gavn af anvendelsen af funktionel medicin og de konkrete guidelines samt mulighed for tests, der gør sig gældende her. Funktionel medicin vil også være tilgængelige på flere af de osteopatiske klinikker rundt omkring i landet. 

Hvor kan man få behandling henne? 

Osteopati er i løbet af de seneste år blevet blandt de mest anvendte behandlingsformer i Danmark på baggrund af de mange positive effekter denne behandling kan tilbyde.

 Der er i dag klinikker over hele landet og naturligvis også i Sønderjylland, hvor du finder osteopati i Haderslev. Osteopatiske behandlere hjælper til dagligt danskere med alle slags fysiske skavanker og smerter. 

Ved en behandling ved en osteopat i Haderslev vil der først og fremmest være fokus på den enkelte patients sygehistorie, og herunder hvor langt tid symptomerne har stået på. Dette skal til for, at den enkelte osteopat kan spore sig ind på, hvilke områder af kroppen, der bør tilses og behandles. 

Efterfølgende vil man kunne forvente kyndig rådgivning, for at holde behandlingens effekt ved lige i dagligdagen.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar