Generelt

Sådan modvirker du irriterende hårtab

Sponsoreret indhold

Vi mennesker går meget op i, hvordan vi fremstår overfor andre – og her er det særligt vores frisure, som vi er meget prekær omkring. Frisører tjener styrtende med penge på alle os, der gerne vil fremstå fra vores bedste side altid, og der er ingen tvivl om, at håret er én af de vigtigste egenskaber for mange.

Derfor kan det være decideret hjerteskærende, hvis man pludselig begynder at opleve hårtab, som man ikke umiddelbart kan forklare. Hårtab er noget, man skal tage seriøst, men med den rette pleje af håret kan det godt lade sig gøre at bremse hårtabet og nyde godt af sit hår i mange år fremover.

Hårtab er en naturlig proces

Først og fremmest er det vigtigt at fastslå, at hårtab er en del af det at være menneske. Selvfølgelig falder der mindre hår af hovedet, når man er ung i stedet for gammel, men vi fælder løbende hår, der bliver erstattet af nye hårstrå. Hårtab er med andre ord en naturlig proces hos alle mennesker, og hvis du er nysgerrig på, hvorfor man egentlig fælder meget hår, så kan denne artikel være brugbar: Derfor fælder du meget hår.

Når det så er sagt, så er der jo ingen grund til at se passivt til, mens håret bare falder af hovedet – og der er mange måder, hvorpå man kan holde på håret i længere tid. Det kræver intensiv pleje, men det er alt besværet værd i sidste ende – og til at starte med bør du konsultere både din læge og din frisør.

Der er mange ting, der påvirker hårtab

Rigtig mange mener, at man kan modvirke hårtab ved at overgå 100 % til naturlige hårprodukter eller ved helt at stoppe med at bruge produkter i det hele taget. Dette er ikke den fulde sandhed, da der er mange forskellige faktorer, der har indflydelse på hårtab – og man bør faktisk gentænke alt fra kost til motion og søvn for at modvirke hårtab bedst muligt.

Én af de store syndere, når det kommer til hårtab, er stress, og derfor er det utrolig vigtigt, at man får rigelig med søvn og afslapning, hvis man vil modvirke hårtab. Dette gælder både mænd og kvinder, og det er ofte overset, når man læser omkring måder at modvirke hårtab på. Herudover er det vigtigt, at kroppen får alle de vitaminer og mineraler, den har brug for, og det er særlig vigtigt i forbindelse med hårtab efter fødsel, hvor mængden af hormoner ændrer sig. Her kan det være gavnligt at tage kosttilskud jævnligt for at sikre, at kroppen har, hvad den har brug for. 

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar