Dette er sponsoreret indhold
Mange mennesker nyder at få en øl, et glas vin eller drink, når der er festlige lejligheder. Og dette er der intet i vejen med, tværtimod. Men flere og flere er begyndt at blive bevidste omkring forskellige ulemper ved at drikke for meget og samtidig ved ulemperne omkring produktionen af den alkohol som indtages. Derfor får du her en guide til, hvordan du kan gøre det både mere bæredygtig og meget sundere, når du gerne vil være med til festlige lejligheder eller middage i weekenderne med venner og familie.
Økologiske vine
For de fleste mennesker har vin ofte været en stor del af det at tage ud at spise på en lækker restaurant, eller det at komme til middag hos venner og familie. Men i takt med, at mange også er blevet meget mere miljøbevidste, er der kommet en ny måde at drikke vin på. Det er nemlig sådan, at man nu kan sørge for, at ikke kun den mad man spiser, men også den vin man drikker, til den hyggelige stund, er økologisk. Se her et Stort udvalg af økologiske vine og bliv inspireret til hvilke nogle lækre økologiske sager, du skal tage med til middagen næste gang. Når disse vine er bedre for os og vores miljø, skyldes det, at de er dyrket biodynamisk. Når man dyrker biodynamiske druer og derfor laver bionymasisk og økologisk vin, betyder det, at man ikke anvender kunstgødning og sprøjtemidler i sin dyrkning af jorden. Dette betyder, at denne type vine bliver lavet med omtanke omkring vores allesammens miljø. Med denne metode til dyrkning og producering af vin, ønsker man at gøre så lidt skade som muligt på jorden omkring os. Derfor kan det være en rigtig god ting at overveje, næste gang du skal have vin med, om ikke det skal være den biodynamiske vin-type, du snupper.
Alkoholfri spiritus
En anden ting som fylder rigtig meget i den danske kultur er hård spiritus. Det vil sige spiritus, som har en høj alkoholprocent, og som ofte benyttes til at lave drinks og cocktails. Rigtig mange mennesker er begyndt at blive bevidste om faktummet, at meget hård alkohol ikke er sundt for os, vores sind og vores kroppe. Derfor er der heldigvis begyndt at ske ting på dette marked inden for de sidste par år. Blandt andet er der blevet udviklet rigtig meget alkoholfri spiritus, som stadig smager på samme måde som den hårde spiritus, og derfor stadig vil kunne blandes til de samme drinks og cocktails, men som slet ikke indeholder den store mængde hård alkohol. Denne fremgang er rigtig god for de mange mennesker, som nyder at drikke drinks og cocktails, men som er bevidste om, at det er usundt at gøre i store mængder. Denne form for alkoholfri spiritus findes blandet som gin, kaldet Ginnish og som rom, kaldet Rommish. Disse to produkter sælges allerede på danske markedet i stor stil, og kan findes i dit lokale supermarkedet. Dette er altså en god mulighed, hvis du har lyst til at prøve en festlig aften, uden hård alkohol men med samme gode smag.