GenereltKosttilskudSundhed

Proteinpulver

Dette indhold er sponsoreret

proteinpulver

I de senere år er der kommet et øget fokus på kroppens sundhed. Flere træner, og træningsforme med fokus på styrkeøvelser, som for eksempelvis crossfit, er blevet ekstremt populære. Vi ønsker både at træne for at være sunde, men også for at gøre vores kroppe stærke, så vi kan klare mere. En bonuseffekt ved træning er, at vi kan få markerede muskler og tabe vægt, som for mange kan være et selvtillidsboost. For at vores kroppe kan danne muskler, har vi brug for protein. Du kan se udvalget af proteinpulver hos FitnessGuru.

Proteiner

Proteiner er kroppens byggesten, og vi har derfor brug for at indtage nok proteiner gennem vores kost. Proteiners funktion i kroppen er blandt andet at opbygge celler, hormoner, væv, enzymer og antistoffer. Et protein består af forskellige aminosyrer, og det er ikke alle aminosyrer, som kroppen selv kan danne. Nogle af disse aminosyrer er imidlertid livsnødvendige, og skal derfor indtages gennem kosten. De mest almindelige proteinkilder er kød, fisk, fjerkræ, æg og mejeriprodukter. Vegetarer og veganere kan dog også få nok protein gennem en kost, der indeholder ærter, bønner, linser og nødder. Om du er vegetar eller ej, kan du med fordel spise eller drikke proteinpulver, hvis du ikke tror, at du får dit proteinbehov dækket gennem din almindelige kost.

Opskrifter med proteinpulver

Pulver lydere måske ikke særligt appetitligt, men du kan blande dit proteinpulver i alverdens slags lækre retter, så konsistens, smag og virkning går op i en højere endhed. Om morgenen kan du med fordel blande dit proteinpulver i din yoghurt, og et pulver med jordbærsmag er særdeles veloplagt til formålet. Du kan også putte proteinpulver i en pandekagedej, og ønsker du en sundere dej, kan du putte bananer i dejen, som giver sødme til dejen i stedet for sukker. De fleste foretrækker at indtage deres proteinpulver i flydende form, og såkaldte proteinshakes laves ved at blande for eksempelvis chokoladeproteinpulver med enten vand eller mælk. 

Styrkeøvelser til hjemmet

Har du ikke mulighed for at besøge et fitnesscenter, er der stadig rig mulighed for at udføre styrkeøvelser fra hjemmet. Det gælder også selvom, at du ikke har det samme udstyr til rådighed derhjemme. Planken er et godt eksempel på en styrkeøvelse, hvor du ikke har brug for fitnessudstyr. Gå ned i samme stilling som ved armbøjninger, men hvil på dine underarme og albuer i stedet for dine hænder. Stræk ryggen og spænd op i mavemuskler og baller, og hold så positionen uden at svaje i så lang tid du kan. En anden styrkeøvelse du kan lave i hjemmet, uden brug af udstyr, er bench dip. Til øvelsen skal du bruge en bænk, en sofa eller en stabil og tung stol. Stil dig foran møblet, som om du skal til at sætte dig på det. Sæt hænderne i sædet bag din ryg, og stræk benene ud foran dig. Sænk så din krop langsomt ned foran møblet, og løft dig tilbage til startposition ved hjælp af dine triceps. Gentag øvelsen 12 gange.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar