Generelt

Ramt af børneeksem? Sådan forebygger og behandler du det bedst

Dette indhold er sponsoreret

Børneeksem

Når man er forældre kan man ikke slippe udenom, at der mange gange i løbet af ens barns liv vil opstå situationer, hvor barnet bliver ramt af sygdom eller andre ting helbredsmæssigt, som kræver behandling. 

Selvom det nærmest er uundgåeligt, at ens barn på et eller andet tidspunkt vil blive udsat for sygdom eller andet helbredsmæssigt, så er det i langt de fleste tilfælde helt normale ting barnet fejler, og som oftest også er ganske ufarlige – heldigvis. 

Har man en datter vil hun højst sandsynligt blive udsat for lusse bølgen, særligt hvis hun har langt hår. Noget andet, som mange børn bliver ramt af, er børneeksem. Bøvler dit barn med børneeksem, som er svær at komme til livs, så kan du her blive lidt klogere på, hvilke ting der kan forbedre eksemen og forhåbentligt forebygge det i fremtiden.

Husk at børneeksem er normalt 

Børneeksem bliver også kaldt for atopisk eksem, og det er noget som ofte rammer spædbørn, når de er mellem nul og tolv måneder gamle. Børneeksem hos børn i den alder kan oftest ses på kinderne, hagen, ryggen af hænderne, samt barnets ben og arme. 

Barnet med børneeksem vil i mange tilfælde opleve kløe, rødt udslet og meget tør hud. Børneeksem er ganske normalt, men det er vigtigt at det bliver behandlet. Det skyldes at børn med børneeksem er i større risiko for at få infektioner og virus i huden, som let kan sprede sig til resten af kroppen. For at stoppe eksemen i at brede sig er det derfor vigtigt, at man starter med at behandle, så snart eksemen bliver opdaget. 

Smør barnet ind i en god fugtighedscreme 

Et af kendetegnene ved børneeksem er den meget tørre hud, der bliver forårsaget af, at overhuden oplever en større fordampning af vand fra huden end normalt. For at gøre huden mindre tør, så anbefales det derfor at man smører huden ind i fugtighedscreme minimum to gange om dagen. 

Sørger man for at smøre sit barns hud ind i en god fugtighedscreme to gange om dagen, så kan det hjælpe til at få huden tilbage til normal, og det kan desuden være med til at mindske den trælse kløe og dermed forbedre barnets velvære. 

Når barnet er sluppet af med sit børneeksem, så kan det være en god idé, at man fortsat sørger for at få smurt sit barns hud godt ind i creme jævnligt. Gerne de to gange om dagen stadig. Husker man fortsat med at smøre huden ind, så kan det nemlig også være med til at forebygge fremover, så sandsynligheden for at børneeksemen skulle dukke op igen engang i fremtiden bliver mindre. 

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar