Generelt

Guide: Sådan hjælper de forskellige vitaminer din hud

Dette indhold er sponsoreret

Gode vitaminer for huden

De fleste af os er klar over, at kroppen blandt andet kræver både vitaminer og mineraler, for at kunne leve sundt. Derudover er det også relevant, at vi samtidig får den rette mængde, før at vores kroppe kan få gavn af det. 

Udover at det er sundt for kroppen og hvad der befinder sig inde i den, så kan vitaminer faktisk også bidrage til mange gode ting, hvis man anvender den på sin hud med forskellige hudplejeprodukter. Nedenfor kan du læse mere om, hvilke vitaminer der kan give et boost i hudplejen, når den bliver påsmurt. 

Find en creme med B12 vitamin 

Det første vitamin, der kan bidrage til gode ting for ens hud er B-vitaminet. Der findes flere forskellige typer af B-vitamin, men de to typer, som bliver anvendt oftest i produkter til hudpleje, er B3- og B12-vitamin. 

En B12 creme som for eksempel https://vitaminb12.dk/ kan være en rigtig god idé at få fat på, hvis man har en hud, der døjer med ting som tørhed, kløe og eksem. B12 kan her være med til at lindre kløen og eventuelle smerter, og samtidig være med til at hele huden, så den bliver fin igen. 

Det andet B-vitamin, der tit kan findes i forbindelse med hudpleje, er B3. B3 er som en antioxidant og hjælper til med at dulme rødme og eventuelle pigmentforandringer i huden. Derudover kan B3-vitaminet være med til at mindske uren hud.

A-vitamin eller strygejerns vitamin?

Hudplejeprodukter med indhold af A-vitamin kan være med til at udjævne huden, så den bliver mere glat, ved at mindske rynker og linjer. Af den grund er det heller ikke underligt, at vitaminet også kan gå under navnet strygejerns vitaminet, da det netop er den effekt, som vitaminet har på huden.

Vitaminet igangsætter produktionen af nye hudceller og øger mængden af kollagen i huden. Det er både fugtighedsgivende og udglattende. Der er også hudlæger, som anvender A-vitamin til behandling af akne, da det kan hele og åbne tilstoppede porrer. 

C-vitamin er lig med anti age

Hudplejeprodukter med indhold af C-vitamin er blandt de mest populære. C-vitaminet styrker huden og bidrager positivt til at udligne fine linjer og fjerne pigmentforandringer. Desuden stimulerer vitaminet dannelsen af kollagen og virker cellefornyende, så hudplejeprodukter med C-vitamin bliver ofte set i anti age området, hvor produktet efter påsmøring vil bidrage til at mindske solskader, der ellers kan forårsage rynker. 

Udover de tre ovenstående vitaminer, B-, A- og C-vitamin, så findes der mange andre typer af vitaminer endnu, som også kan have en positiv effekt på huden. Derfor er det altså bare med at få undersøgt på de forskellige typer og finde frem til, hvilket vitamin ens næste creme skal indeholde.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar