Generelt

Sikrer dig en god nattesøvn

Dette indhold er sponsoreret

Din søvn har stor betydning for dit velvære i din dagligdag. Sover du dårligt eller får du bare ikke nok søvn, kan det have flere negative konsekvenser for både dit mentale og psykiske helbred. Når du sover, genoplader du nemlig din krop og din psyke til endnu en dag fyldt med indtryk. Din søvn er med til at forbedre dit immunforsvar, forebygge angst, stress og depression og styrker både din kreativitet og din hukommelse. Du bruger i øvrigt cirka en tredjedel af dit liv på at sove, så sørg for at få noget godt ud af det, så de resterende to tredjedele af dit liv kan få gavn af det. Hvis du er i tvivl om hvad du kan gøre for at forbedre din søvn, så læs med her. 

Den rigtige seng 

Den rigtige seng er alfa og omega for en god søvn. Sover du på en madras der er enten for blød eller for hård til din ryg, kan du opleve en dårligere søvn. Sørg derfor for at finde en madras som passer til dig, så du kan sove ordentligt uden at vågne op med smerter i ryg og lænd. Overvej også hvor stor din seng skal være. Har du en partner og sover en af jer, eller jer begge to uroligt, skal i måske have en lidt større seng. Ligger i roligt om natten og kræver ikke den store mængde plads, kan i måske blot nøjes med en almindelig dobbeltseng

De rigtige omgivelser 

Udover en god seng, er de rigtige omgivelser også vigtige for at optimere din søvn mest muligt. Er dit soveværelse malet i en skarp, lys farve, kan det være svært at falde til ro i rummet. Prøv i stedet for at bruge rolige og varme farver i værelset. Det vigtigste er, at du slapper af når du kommer ind i dit soveværelse, og at du ikke bliver unødvendigt forstyrret af skarpe farver, store kontraster eller en masse rod. Prøv derfor også at holde lidt orden i dit soveværelse og lad være med at fylde det med for mange ting. 

Gode gardiner 

Bliver du ofte vækket af sollyset om sommeren, og har du svært ved at falde i søvn hvis der er lys fra gaden eller den sene aftensol? Så er det måske på tide at investere i et par gode mørklægningsgardiner. Mørklægningsgardiner sikrer at du kan sove lige så længe du kan uden at blive forstyrret af morgensol eller lys gennem ruden om aftenen. Du vil højst sandsynligt opleve en mindre forstyrret søvn, da de mørke gardiner virkelig lukker alt ude, og giver dig den ro og mørke som du har brug for.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar