OpskrifterSundhedVegetar

Sommerlig (vegansk) dessert

vegansk kage opskrift

Ahhhh! Jeg har haft intet mindre end den dejligste start på ugen. Dagen startede godt nok alt for tidligt, da jeg vågnede lysvågen, mens det stadig var bælgmørkt udenfor. Men i stedet for at ligge og vende mig i et frustreret forsøg på at falde i søvn igen og sove til et mere menneskeligt tidspunkt, så jeg en film på Netflix. Sgu. Noget, jeg ellers alt for sjældent gør, vistnok fordi jeg på en eller anden fjollet måde føler, at jeg burde bruge tiden mere… fornuftigt? Mere effektivt. På at udrette noget, få noget fra hånden og alt det dér. Nåh, det må være mit sommerferieforsæt, at det skal jeg simpelthen blive bedre til, sådan noget med at læse en bog eller se en film, fordi jeg har lyst og uden at få dårlig samvittighed over ikke at lave noget praktisk eller udrette noget særligt. Det var i hvert fald herligt sådan at starte dagen med en god film, og da den var færdig, og jeg havde fået spist min morgenmad (i sengen – det er jo ferie), cyklede jeg frejdigt til yoga og træning i mit center, hvor jeg endte med at tilbringe et par timer af formiddagen. Det var rart og hårdt!

I skrivende stund sidder jeg med benene oppe og skriver dette indlæg med den ene hånd, mens jeg spiser en af de lækkerbiskener, som indlægget egentlig skulle have handlet om, med den anden.

IMG_0784IMG_0809

Opskrift på vegansk kage

Lækkerbiskenerne (i mangel på mere rammende ord… Ismuffins? Bananiskager?) består af en dadelbund, et mellemste lag af banan og mandelmælk og en top af hindbærmos. Sådan i grove træk, for der er flere ingredienser i, men bare for ligesom at sætte scenen og give en idé om smagssymfonien i desserten 😉 Og den smagte GODT, skulle jeg hilse og sige. Jeg eksperimenterede lidt med forskellige slags bunde, men denne, som også indeholder kokos, var klart den bedste! Eneste fejl, jeg set i bagklogskabens lys begik, var, at jeg ikke lavede dobbelt portion af bunden… Det havde ikke gjort mig spor, hvis den havde fyldt lidt mere i forhold til bananisfyldet, som, bevares, også var godt, men jeg er altså en sucker for alt, der har med dadler at gøre. Så næste gang, der dobler jeg lige ingredienserne til bunden op 😉

I første omgang får I dog opskriften på vegansk kage, som jeg lavede den:

Vegansk isdessert af dadler, banan og hindbær
Write a review
Print
Bund
 1. 9 dadler
 2. 2 dl mandelmel
 3. ½ dl kokosmel
Fyld
 1. 1 medium/stor banan
 2. 1 dl mandelmælk
 3. 1 tsk vaniljepulver
 4. 2 spsk kokosolie
 5. 1 spsk akaciehonning
Topping
 1. 2 dl hindbær
 2. 1 spsk chiafrø
 3. 1 spsk akaciehonning
Instructions
 1. Blend dadler, mandelmel og kokosmel, til det får en sammenhængende konsistens
 2. Fordel dejen i bunden af muffinformene (jeg brugte gummiforme, hvilket fungerede super godt)
 3. Stil dem på frys, mens du laver fyldet
 4. Blend ingredienserne til fyldet og fordel over bundene
 5. Stil formene tilbage på frys i en halv times tid, eller til massen er nogenlunde stivnet
 6. Blend hindbær, chiafrø og akaciehonning, gerne lidt groft, så hindbærrene ikke bliver til puré, men stadig har lidt 'bid
 7. Fordel massen i formene over fyldet
 8. Stil formene på frys
 9. Tag iskagerne ud af fryseren 20 minutter inden, de skal spises, så de ikke er helt frosne, men har fået en blødere konsistens
 10. Velbekomme!
Helsebloggen.dk https://helsebloggen.dk/
Annonce

Relateret emner

Alexandra
ForfatterAlexandra
Velkommen til! Jeg er en 25-årig morgenmadspassionist med hang til yoga og jordbær, styrketræning og konditionstræning, pandekager og alt, hvad der ellers er hverdagsrart. Jeg følger ingen særlige madprincipper, men spiser i stedet det, jeg holder af og har lyst til. Det resulterer i en hel del grønt, ret meget hummus og næsten pinlige mængder grød og variationer over temaet ’morgenmadsskål’. Alt det og mere til vil jeg dele opskrifter på her på siden, ligesom jeg nok indimellem vil skrive lidt om, hvad jeg ellers har på hjerte af stort som småt. Velbekomme.

4 kommentarer

Skriv et svar