Sundhed

5 gode og sunde spisesteder i København

sunde spisesteder københavn

Hvis du skal ud med dine venner eller kæreste i København og leder efter et uformelt sted at få et godt og sundt måltid mad, så har vi her 5 bud på hvor du kan finde sund mad København. Vi har lagt vægt på at finde 5 steder rundt omkring i byen der serverer et let og sundt måltid mad til en fornuftig pris i hyggelige uformelle omgivelser. Her er vores liste over 5 gode og sunde spisesteder i København.

1. Palæo

Palæo torvehallernePalæo er en kæde som er beliggende i Torvehallerne, Illum og Pilestræde i Centrum København. Palæø konceptet er stenalderkost til det moderne menneske på farten og nogle kender måske også Palæo mad fra 7-eleven på diverse stationer herunder deres ingefær-shots og delikate salater som er let og god mad på farten. I de forskellige Palæo restauranter er udvalget dog noget større og her serveres der lækker varmt mad i form af signaturretter som bla Kylling Karry og Grøntsagsspaghetti med krydret kødsovs. Herudover er Paløo kendt for deres lækre Wraps som fås med bla Laks og en vegetarisk wrap med nødder og bær. Du kan også få et bredt udvalg af lækre og sunde palæø juice og smoothies og sågar købe et helt Palæo brød med hjem for 60 kr. Prislejet for det sunde og lækre palæo mad er 50-100 kr. pr ret. så det vælter bestemt ikke månedens madbudget at gå ud og spise hos Palæø. Palæo er bestemt et besøg værd hvis man er til sund og lækker stenalderkost på farten i uformelle og rå rammer. Dermed får Palæo en plads på vores liste over et godt sted at få sund mad København Læs mere på deres egen hjemmeside her.

2. SMAG

Sund mad smag københavnSMAG er ligeledes en mindre kæde med stor passion bag, som er beliggende i København, nærmere betegnet Østerbro, Nørrebro og Torvehallerne. SMAG går op i at det skal være sundt på den velsmagende måde og er et madhus der kombinerer både Catering, Frokostordning, Kostvejledning og Take-Away. SMAG’s retter er en fryd for øjet og ja, så smager de godt. Perfekt som sund take-away i en travl hverdag hvor inspirationen trænger til en opfriskning. SMAG har i øvrigt vundet AOK’s byens bedste sunde spisested 2014. Hos SMAG kan du få et væld af lækkert sundt sæsonbetonet mad, herunder salater, sandwich og ugens ret. Vores favorit er en Laksesandwich med asiatisk salat på fennikel og gulerod, jordnødder, frisk dild, ærtepuré og friséesalat. Priser i niveauet 40-60 kr. SMAG kommer dermed på vores liste over et af de bedste sunde spisesteder København. Læs mere om SMAG her.

3. SimpleRAW

SimpleRAW KøbenhavnSimpleRAW er et fantastisk sted hvis du er på udkig efter sund mad København. De serverer utrolig lækker mad, og med en beliggende helt centralt på Gråbrødretorv 9 i København. Konceptet er Rawfood, vegetarisk og vegansk. SimpleRAW bruger kun deres egne opskrifter og alle retter indeholder kun naturens egne råvarer. Hos SimpleRAW kan du bla få en ekseptionel lækker vegetar burger, et hav af gode vegetar snacks og en overdådig luksus vegetar brunch med 3 forskellige juice shots. Prøv også en af deres lækre avocado madder på kernebrød eller en udsøgt cheesecake til dessert. Priserne er rimelige og man kan spise ganske godt og lækkert uden månedens madbudget lider stor skade. SimpleRAW tilbyder også catering og take away. Læs mere på deres hjemmeside her.

4. Hafnia Bar

Hafnia bar i KøbenhavnHafnia bar er beliggende på Store Regnegade 26 i København og serverer noget ekseptionelt lækkert og sundt mad. Konceptet er velsmagende og bæredygtig mad som er af gode økologiske råvarer. Hafnia bar serverer glutenfri og vegansk mad, men giver dig mulighed for, at tilvælge kød eller fisk til sine retter. Smart koncept da både veganere, vegetarer og bare sunde mennesker, alle kan nyde det lækre mad sammen. Hos Hafnia bar kan du få en lækker morgenmads tallerken med bla blødkogt æg og avocado til 65 kr. eller du kan stille sulten med en lækker sandwich med fx tun eller portobello swampe til samme pris. Til frokost og aften kan vi varmt anbefale deres overdådige og mega lækre Bowls til kun 95 kr. som bliver serveret med enten brune ris eller quinoa og et hav af lækker grønt. Til sin mad kan man med fordel bestille en af deres lækre Juice eller et sundt shot med fx Ingefær eller Hvedegræs. Hafnia bar har alt hvad et grønt hjerte behøver og klart et besøg værd hvis du er på udkig efter sund mad København. Besøg dem her.

5. 42Raw

42raw brunchHos 42Raw bliver der serveret lækker og delikat rawfood. Prøv fx. en lækker brunch eller deres famøse vegetar burger. Du kan herudover få lækre sandwich og salater. Vores yndlingsret udover burger er deres økologiske vegetar pizza på glutenfri bund. Her kan du få 2 stk. pizza + valgfri salat for blot 129 kr. Perfekt til en movie night date med din ven eller kæreste. 42Raw serverer også en masse gode og sunde drikkevarer. Fx. en Matcha Latte, lemonade, juice og smoothies. 42Raw er et populært sted der er vundet frem grundet deres høje kvalitet og velsmagende mad. Du kan finde sund mad København hos 42Raw på Pilestræde 32 i København eller på Frederiksberg og Waterfront Shopping Center i Hellerup. Hos 42Raw kan du også få leveret din mad lige til døren. Besøg deres hjemmeside her.

Find flere sunde spisesteder i København her

Hvilket er dit favorit spisested når der skal findes sund mad København?

Smid en kommentar nedenfor 🙂

Relateret emner

Martin Jacobsen
Martin har stor interesse for sundhed og helse og lever til dagligt et liv med høj fokus på at leve sundt gennem sund varierende kost og motion. Martin elsker at lave mad og sunde retter er altid i fokus. Martin er flexitarian. Dvs. han spiser fisk 2 gange om ugen og har derudover 2 kødfrie dage hvor der eksperimenteres med lækre vegetar retter. Martin elsker at være aktiv og dyrker meget motion, herunder basketball og tennis på fritidsplan. Martin har løbet Copenhagen Marathon og spillet på ungdomslandsholdet i basketball.

1 kommentar

  • Elsker Palæo og spiser ofte frokost der da der (også) ligger en i frederiksberg centret lige ved CBS Så der kan jeg lunte over til frokost når man nu er i nabolaget alligevel

    Vil rigtig gerne prøve SMAG, der må jeg lige smutte forbi en dag!

Skriv et svar