Generelt

Guiden til en sundere tarm og et bedre immunforsvar

Dette indhold er sponsoreret

Tarmen er en af kroppens vigtigste organer, og det har sin god grund, at det sunde menneske bestræber sig efter at opnå en god, afbalanceret tarmflora. Du kender bestemt følelsen af mavesmerter i længervarende perioder og en haltende fordøjelse. Her spiller tarmen naturligvis en altafgørende rolle. Men hvordan kan du opnå en god, sund, og velfungerende tarm, og dermed optimere dit fordøjelsessystem og dit immunforsvar? Og hvilken effekt har din psyke egentlig på netop dette? Hertil vil vi se nærmere på tarmen og dens funktioner. 

 

Det har vores tarm brug for

Da den menneskelige tarm i høj grad hænger sammen med hvordan vi har det, er det vigtigt at sætte sig ind i, hvordan den egentlig fungerer. Tarmen er fyldt med små, levende mikroorganismer, som virker på tarmefloraen. Disse kommer i form af både skadelige og gode bakterier. En særlig god og vigtig bakterie er mælkesyrebakterien, som har vist sig at have positiv effekt på immunforsvaret og tarmsystemet. Deres opgave er nemlig blandt andet at regulere fordøjelsen, og samtidig at fortrænge andre, skadelige mikroorganismer som svampe og bakterier. Derudover beskytter de også tarmslimhinden, og forebygger derved autoimmune sygdomme, allergier og betændelse. Mælkesyrebakterien kaldes også for probiotika, når der er tale om kosttilskud. 

 

Probiotika som kosttilskud 

Din fordøjelse har måske ikke været helt i top form det seneste stykke tid, og måske har tarmen længe været irriteret. Det kan næsten virke som et vidundermiddel, når du finder ud af, at mælkesyren kan hjælpe dig. Og selvom du føler, at din tarm har det ganske udemærket, vil probiotika kun styrke tarmen. Mælkesyrebakterier kan indtages via fødevarer som yoghurt og yoghurtlignende produkter, men du behøver ikke nødvendigvis spise mere mad for at indtage dem. Probiotika som kosttilskud er den nemme løsning, som ikke kræver et større indtag af mad af en vis art, og samtidig er hurtig at indtage. Det er derfor nemt at etablere probiotika i hverdagen, også når du lever af plantebaseret kost. 

Psyken og tarmen 

Har du haft meget at se til på arbejdet, eller står der lidt for mange ting på kalenderen i denne måned, og har du observeret, at det går op og ned med din fordøjelse? Du lider under kramper, opkast, eller kvalme? Det kan sagtens være, at den travle hverdag har haft en effekt på dit mave-tarm-system. Derfor er det vigtigt, at du ikke blot holder øje med din tarmflora, men også sætter tempoet ned i hverdagen. På den måde vil mælkesyrebakterierne få den mest optimale effekt.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar