GenereltInspiration

Tre tips til at komme i sommerform

Indeholder skjult indhold

Sund smoothie

Sommeren nærmer sig, og efter en kold og våd vinter er det på tide at få gang i kroppen igen. Måske har du haft et par dage for meget på sofaen i januar- og februar-måned, og du er måske i den form, du ønsker dig. Der er dog mange måder at komme tilbage i topform, således at du er klar til sommersæsonen. Alle disse metoder behøver ikke være via utallige timer i træningslokalet. I denne artikel tipper vi dig til tre og mere afstressende metoder at komme i sommerform på. 

Udskift det usunde måltid med det sunde

Ønsker du at smide et par kilo, eller vil du blot leve mere sundt? I så fald er der mange slag at vinde gennem kosten. Der findes en masse supersundt og på samme tid superlækkert mad, som er muligt at lave, hvis du ønsker at komme tilbage i form. Dette kunne eksempelvis være en sund smoothie, en god og fyldig salat eller nogle andre vegetariske retter. 

Mangler du inspiration til, hvad den sunde mad skal indeholde? Der er masser af inspiration at hente på internettet såvel som i diverse koge- og madbøger.

Det er blevet utroligt “hipped” at spise sundt, men husk på at det ikke behøver at styre din hverdag. Der skal også være plads til et glas rødvin, en stor bøf eller en pose snoller engang imellem. Men dette er trods alt et godt sted at starte, hvis du ønsker at komme tilbage i form.

Motionér på en sjov måde

Til trods for at vi tidligere i artiklen skrev, at du sagtens kan komme i form uden at bruge mange timer i træningslokalet, er det dog fortsat vigtigt, at du får dyrket motion. Det kan dog sagtens gøres på andre sjovere og alternative måder.

Dette kunne eksempelvis være at mødes med nogle venner og spille badminton, fodbold, basketball, tennis eller lignende. Hvis du har det sjovt, mens du dyrker sport, vil du ikke på samme måde opleve det som surt slid, der blot skal overstås.

Du kan også tage på ugentlige løbeture med dine venner, og det kan pludselig blive et pusterum i din hverdag, når du skal ud i den nærmeste skov med din bedste veninde eller ven for at løbe tre, fire eller fem kilometer.

Sæt dig nogle mål

Selvom sundhed ikke skal styre din hverdag, og det er vigtigt, at du husker at hygge dig, kan det være en fordel, hvis du sætter dig nogle mål. Hvor vil du være efter en måned eller to? Sætter du dig nogle mål, kan det være en måned at motivere dig selv til at lave sundere mad, komme ud at motionere og så videre.

Start eventuelt med simple mål, som burde være overkommelige at opnå. Således får du ikke følelsen af nederlag, når du ikke indfrier dine mål. Efterhånden kan du gøre dine mål sværere at opnå, hvis du føler, det er gangbart for dig. 

Igen kan det her være en fordel, hvis du sætter dig nogle mål sammen med en ven eller veninde. På den måde kan I støtte hinanden og sørge for, at der er en større chance for, at I begge får succes.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar