Generelt

Undgå sygdom på ferien med disse guldkorn

En ferie skal være en positiv oplevelse for hele familien. Derfor er det naturligvis vigtigt, at sygdom ikke viser sig fra sin grimme side, mens man er på ferie, da det hurtigt kan ødelægge stemningen. Sygdom er naturligvis noget, som vi aldrig ønsker at blive ramt af – og især på ferier ønsker man, at sygdom holder sig væk.

Vi har herunder beskrevet nogle af de ting, du kan have fokus på, for at minimere chancerne for sygdom på ferien.

Tag varmt tøj med til lufthavnen

Du ved desværre aldrig, om dit fly pludselig skulle blive forsinket, og du derved at tvunget til at blive i lufthavnen i flere timer. Ofte er der en relativt kølig temperatur i en lufthavn, og for at undgå forkølelse eller lignende, bør du altid have en ekstra trøje eller jakke med i håndbagagen. En flyforsinkelse kan være utrolig frustrerende, og har du endvidere ikke tøjet med til at befinde dig i lufthavnen i længere tid, kan det blive en rigtig ærgerlig start på ferien.

Spis en sund og nærende kost

Det er aldrig for sent at ændre sin kost til en sundere og mere nærende en af slagsen. Vores kroppe har brug for det bedste brændstof det kan få for at kunne bekæmpe bakterier med sygdomme i sig. Derfor bør du også give din krop de bedst mulige forudsætninger.

Vi anbefaler derfor, at du straks overvejer, om noget i din kost kunne ændres til det sundere. Hermed ikke sagt, at du behøver omlægge hele din kost fra dag 1. Det vil ofte ikke være en specielt god idé, da du vil have svært ved at holde den nye kost. Se derfor i stedet, om du kan ændre nogle små ting lidt af gangen, så det i stedet bliver en livsstilsændring fremfor en kur.

Tag dine forholdsregler i forhold til destinationen

Går din rejse til et land eller kontinent, hvor en given virus eller givne bakterier er i omløb, så er det naturligvis en god idé at få en vaccine imod dem. Derudover har du ofte mulighed for løbende at tage medicin på din rejse, som skal modarbejde de bakterier, som vi ikke er vant til i Danmark.

Tag en god snak med din læge om, hvad du bør være opmærksom på i forhold til den destination, du nu engang skal besøge. Der findes endvidere et hav af informationsrige guides på nettet til alle destinationer i verden.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar