GenereltInspirationMotionSundhed

Sådan kommer du godt og sikkert i gang med din løbetræning

Dette indeholder sponsoreret indhold

Hvor skal man starte, hvad skal man forberede inden, og hvordan kommer jeg i gang? Alt opstart er svært. Også når det kun handler om en løbetur i det fri. For selvom løb kan føles som noget af det mest naturlige i hele verden, så er der et par ting, der er gode at huske på, når du skal i gang med din løbetræning. Der er nemlig et par vigtige detaljer, der kan få dig sikkert igennem en opstart. Vi har samlet tre råd, der skal styre dig uden om achillessene smerter og faldende motivation. Læs med og find ud af, hvordan du kommer godt og sikkert i gang med din løbetræning.

Lyt til din krop

Når du skal i gang med at løbe, er det vigtigt, at du lytter til din krop. Hvis en bevægelse begynder at gøre ondt eller du får smerter ved hård træning, er det din krops måde at fortælle dig, at noget ikke helt er, som det skal være.

En af de mest almindelig begynderfejl er overanstrengelse. Det kan være, du er blevet så glad for at løbe, at du giver den alt, hvad du kan. Men hvis ikke din krop er vant til at løbe længere distancer eller et højere tempe, så kan du risikere, at du overbelaster den. Overbelastningen kan vise sig ved achillessene smerter eller ømhed i achillessenen. Det ses typisk hos sportsudøvere og især hos løbere. Det er typisk en oplevelse af ømhed og stivhed i området bag hælen ved achillessene smerter.

Achillessene smerter kan behandles på forskellige måder. Ved achillessene smerter som følge af overbelastning kan du prøve at bruge et indlæg til dine sko. Du kan også sørge for at lave en masse udstrækning af området, hvor du oplever achillessene smerter.

Invester i de gode løbesko

Gode løbesko skal være en fest for dine fødder at løbe i. Det er skoene, der er dit vigtigste udstyr i løbetræningen, ligesom det er en væsentlig del af et langt liv med løb uden skader. Derfor er det vigtigt, at du bruger nogle løbesko, der er stødabsorberende og aflaster foden. Desuden kan et par nye farvestrålende løbesko altid give lidt ekstra til motivationen. Det er dog vigtigt, at du vælger en sko, der passer til din løbestil. Det er ikke altid, at naboens anbefaling er den bedste løsning for dig.

Måske kan du ikke fordelen i, at bruge penge på et par gode løbesko, men foretrækker hellere at bruge de gamle kondisko med en nedslidt sål. Er det tilfældet, så skal du overveje det nøje, da nedslidt og dårligt fodtøj kan resultere i skader og smerter som blandt andet achillessene smerter.

Find den ting, der motiverer dig

Det kan være svært at holde motivationen ved løb, så snart fascinationen over din nye aktivitet er stilnet af. Derfor kan det være en god ide at finde ud af, hvad der får dig til at fortsætte, når det bliver hårdt eller vejret ikke er det bedste. Det kunne være en god playliste med det nyeste upbeat-musik, en god podcast, eller en løbemakker. På den måde kan du sikrer dig selv imod at give efter for de dårlige undskyldninger og i stedet tage løbeskoene på.

Helsebloggen
ForfatterHelsebloggen
Helsebloggen skriver om alt hvad der bevæger sig indenfor sundhed og helse trends. Få gode råd og inspiration til at leve en sund hverdag.

Skriv et svar